Problemesex

9 semne ca el nu este EL

semne ca el nu este EL - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - people-2576110_1920

Barbatul cu care te vezi pare extraordinar si cu toate acestea ai senzatia ca ceva nu este in regula. Cum ti-ai putea da seama ca el este cu adevarat „Alesul”? Pentru inceput… ar trebui sa ai incredere in instinctele tale. Insa daca nu ai sentimentul ca ceva lipseste – si ca totul pare ca intr-un basm? Atunci cum ai putea sti daca el este fat Fumos ori Zmeul cel Rau? Iata 9 semne ca el nu este barbatul potrivit pentru tine.

Este un pic prea fermecator

Daca iubitul tau pare Fat Frumos cel perfect s-ar putea ca el sa se prefaca si mai tarziu sa nu fie chiar sotul visat de tine. „Daca in timpul intalnirii el nu da niciodata dovada de nervozitate, ori nu se pierde niciodata nu ai cum sa nu fi impresionata. Totusi, un ambalaj prea atractiv si fermecator ar putea ascunde ceva neplacut. Ca de exemplu, un barbat obisnuit sa se intalneasca cu femei si tocmai de aceea, extrem de versat”, spune psihoterapeutul Tina B. Tessina, cunoscuta ca si „Dr. Romance”.

Top 8 complimente pe care femeile le pot face bărbaţilor

Nu e de incredere

Daca nu te poti baza pe iubitul tau ca isi va tine cuvantul este un semn clar nu nu poate fi el alesul. „Cand nu te suna inapoi, ori cand ajunge mai tarziu la intalniri sau nu apare deloc demonstreaza ca nu te respecta. Lucrurile nu se vor imbunatati mai tarziu. Daca iubitul tau nu arata responsabilitate atunci nu te grabi sa faci pasul cel mare”, spune Tessina.

Incearca sa-si impuna controlul

Un barbat care simte nevoia sa isi impuna intotdeauna vointa nu va fi niciodata un bun partener de viata intrucat nu asculta si punctul de vedere al jumatatii sale. „Daca te simti controlata de el, adica depaseste limita de a-ti oferi politicos o sugestie la a alege in locul tau”, sustine Jeanette Raymond, terapeut de cuplu.

Barbatii dominatori sunt foarte „suavi” la inceputul relatiei asa ca fii atenta. „Pare un barbat incantator, abia asteapta sa va vedeti, iti telefoneaza frecvent, iti trimite sms-uri si flori si te face sa te simti in al noualea cer. Atentia pe care ti-o acorda pare minunata si de aceea nu observi ca face intotdeauna cum vrea el”, mai sustine Raymond. Initial, barbatii dominatori sunt gentili pana in momentul in care relatia voastra devine serioasa, iar din acel moment controlul se intensifica.

Este prea „macho”

Daca prietenul tau are idei clare si fixe despre rolul barbatului si femeii intr-un mariaj, fii atenta. S-ar putea sa nu fie cea mai inteleapta alegere pentru a forma impreuna o familie. „Daca ai asteptari fixe si rigide depre rolul femeii intr-o relatie/casnicie atunci acesta este un semn clar ca ar trebui sa treci mai departe. Afiseaza imaginea unui macho insa la o privire mai atenta denota dependenta”, avertizeaza Raymond.

5 superputeri pe care le au femeile! Sunt dovedite stiintific

Are probleme cu banii

Indiferent ca este sarac, cheltuitor ori prea atasat de bani orice probleme financiare reprezinta un semn important de avertizare legat de viitorul cu el. „Daca jumatatea ta este iresponsabila ori obsedata de controlul banilor, vei avea dificultati cand este vorba despre gestionarea finantelor, care este o parte importanta a oricarei familii. Un zgarcit s-ar putea sa iti urmareasca fiecare banut cheltuit si sa aveti discutii pentru fiecare decizie legata de bani. Pe de alta parte un cheltuitor va genera un dezastru financiar, precum angajarea in imprumuturi pe care nu le va mai putea achita”, spune Tessina.

Bea mult

Multi barbati consuma in exces bauturi alcool ceea ce inseamna ca iti va fi destul de greu sa-l convingi ca are o problema. Tessina te sfatuieste cum sa faci asta. „Daca iubitul tau poate sa bea mult fara efecte secundare este un semn de toleranta la alcool ceea ce indica ca bea frecvent si mult. S-ar putea sa ai un barbat alcoolic care chiar daca nu arata inca are o problema serioasa. Mai mult de 1-2 bauturi pe seara, ori doua pahare de vin ar trebui sa te puna in garda”. La fel si depresia, enervarea puternica ori lipsa nemotivata de la munca.

Orice femeie cu care s-a intalnit inainte de tine avea o problema

Singurul subiect de discutie intre voi pare a fi legat, invariabil, de greselile pe care le-au facut fostele lui iubite, fara a mentiona nimic despre propriile lui erori ori contributia lui la ruperea relatiei. Acesta este un semn rau, avertizeaza Tessina. „Daca fostele lui iubite erau neintelegatoare, lipsite de logica, egoiste, nebune, rele sau intotdeauna ele au fost vinovate atunci iubitul tau nu isi asuma niciodata responsabilitatea iar tu ai putea fi urmatoarea pe lista. In orice ruptura a unei relatii ambii parteneri au partea lor de vina. Ar trebui sa stie ce ar fi putut face mai bine”, sustine ea.

Nu te asculta niciodata

Este clar ca nu el va fi viitorul tau sot, daca nu asculta niciodata ce ai de spus. „Daca nu este interesat de sentimentele si experientele tale – iti ia vorba din gura, schimba, devine anxios atunci cand isi arati partea vulnerabila atunci este clar ca nu este cel care trebuie”, considera Raymond.

Inima iti spune ca nu e el

Nu este un semn bun sa pornesti o relatie daca nu ai sentimente pentru iubitul tau. „Observi ca faci lururi din datorie ori obligatie si nu din inima”, spune Raymond. Iar, uneori, incearca sa-ti transmita un mesaj chiar daca creierul rationeaza tot timpul. „Daca gandurile si sentimentele se bat cap in cap in legatura cu barbatul cu care esti atunci reactiile corpului ar putea fi mai inteligente decat gandirea. Sentimentele de tensiune si stres, ori faptul ca nu te simti confortabil din punct de vedere fizic ori intimidata, speriata ori suparata fara motiv atunci corpul incearca sa-ti transmita ceva”, sustine Tessina. Onoreaza aceste sentimente tinand seama de ele, nu te arunca cu capul inainte pana nu descoperi adevarul.

Sursa: sheknows.com

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Exit mobile version