Problemesex

Top 10 pretexte ca sa nu faci sex si cum sa renunti la ele

pretexte ca sa nu faci sex - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - hand-1832921_1920

Cand te gandesti la ideea de sex… fix pentru diseara, ti se face rau. N-ai niciun chef si incepi sa pui creierul sa inventeze o multime de scuze jalnice, ca sa eviti situatia si sa nu faci sex. Si, cu timpul nici nu-ti dai seama cum relatia se raceste, nu mai exista conexiune intre voi si lucrurile o iau razna. Site-ul Womansday.com ofera un top 10 pretexte atunci cand n-ai chef de sex si cum sa faci sa nu le mai invoci.

1. Sunt foarte obosita in seara asta

Pai, sa ridice mana cel care NU e obosit! Toata lumea e obosita, dupa o zi de munca: serviciu, copii, cumparaturi, gospodarie, rufe spalate etc.

Ce sa faci: spune-ti ca partida de sex n-o sa-ti ia chiar atat de mult timp, incat sa te apuce groaza, si apoi sexul aduce o odihna foarte buna cu sine. Si daca chiar ai o problema insuportabila care te apasa, spune-o si partenerului, nu-i spune doar ca esti obosita.

2. Am treaba

Sa te asezi la computer sau sa te apuci sa strangi rufele de pe sarma, cand partenerul te cauta pentru stii-tu-care problema, e un pretext clasic.

Ce sa faci: Ori faci repede ce ai de facut, daca nu suporta amanare, ori da-le incolo pe toate si acorda-i atentie partenerului tau. E sanatos pentru relatie si echilibrul tau.

3. Nu-mi place cum arat in perioada asta

Femeile asaza adesea vanitatea inaintea intimitatii. Cand partenerul tau vrea sa faca sex cu tine, nu-i mai pasa deloc cum arati.

Ce sa faci: Daca crezi ca 2-3 kg in minus te fac sa-ti recapeti increderea in tine, nu mai sta, da-le jos. Dar aminteste-ti mereu ca nu e obligatoriu sa arati ca fotomodelele de pe podium. In plus, fa lucruri din cand in cand care sa-ti ridice moralul: cumpara-ti o lenjerie sexy sau mergi la coafor.

4. Daca se trezesc si ne vad copiii?!

Normal ca se poate intampla oricui asta, dar daca faci sex in baza acestui principiu, practic… ajungi sa nu mai faci niciodata.

Ce sa faci: Ori mai lasi copiii, din cand in cand, la bunici sau prieteni, ori gasesti o alta solutie, revansandu-te fata de oamenii respectivi, la randul tau. Dar aminteste-ti ca si pentru copii relatia ta cu partenerul e primordiala.

5. O facem doar de x ori pe saptamana – asa am citit ca ar fi media unui cuplu “normal”.

Daca sotul tau te vrea, iar tu ii spui ca saptamana asta ati indeplinit numarul de partide de sex, o sa-l faci sa se simta foarte prost.

Ce sa faci: sa intelegi ca nicio cifra din lume nu-ti poate dicta de cate ori sa faci sex, atata timp cat iti doresti asta.

6. Sunt atatea filme bune la tv in seara asta!

Desi suna patetic, adesea divertismentul de televiziune inlocuieste viata adevarata. Si adesea, acest proces strica o casnicie.

Ce sa faci: Daca chiar nu poti fara serialul respectiv, inregistreaza-l si uita-te a doua zi la el. Acum, insa, muta-te cu divertismentul in propriu dormitor.

7. Programele noastre sunt diferite

Cand tu pleci la serviciu, el abia vine acasa? Nu sunteti singurii, adesea cuplurile au programe complet diferite.

Ce sa faci: cine spune ca sexul nu poate fi programat? Fa-o, mai ales daca aveti programe dezorganizate. Daca puteti, intalniti-va la pranz. Sau organizati-va foarte bine in acest sens pe weekend, ca sa recuperati.

8. Mi-a venit ciclul

El vrea sex si tu doar vrei sa stai in pat, sub patura? Poate, dar daca nu te simti rau cu adevarat, nu folosi ciclul ca pe o scuza ca sa nu faci sex, mai ales daca el n-are nici o problema cu asta.

Ce sa faci: Intai, stabiliti exact daca amandoi sunteti de acord cu sexul in timpul menstruatiei. Daca da, fa concesii din cand in cand… N-o sa-ti para rau pe termen lung.

9. Sunt suparata pe tine

Intotdeauna exista intr-un cuplu motive de suparare, incepand cu tot felul de amanunte mici, cine a dus sau nu gunoiul, pana la lucruri foarte importante. Dar daca sotul tau vrea sex si tu tot mentii supararea, nu e un lucru tocmai bun pentru relatie.

Ce sa faci: Vorbeste cu partenerul sa rezolvi situatia si sa lamuriti poveseta cu supararea. Sau… nu. Treci direct la actiune si lasa-le incolo de suparari!

10. La ce bun? Oricum eu n-am niciodata orgasm

Pai, daca tu refuzi din start ideea de a face sex, nici nu-i dai lui posibilitatea sa-si imbunatateasca tehnica si sa te faca, cu timpul, sa te simti mai bine.

Ce sa faci: Imagineaza-ti tu cum te-ai simti, daca cineva ti-ar spune ca nu-i produci nici o placere. Vei fi suparata si vei dori sa stii unde gresesti, ca sa indrepti lucrurile. Vorbeste-i. Tacerea ta nu va face bine nimanui.

Imagine de Nino Carè de la Pixabay

Exit mobile version