Se spune ca drumul catre inima unui barbat trece prin stomac. O fi asa sau nu, ai ocazia sa testezi teoria pregatindu-i o cina romantica. Iar daca vrei ca atmosfera sa se „incinga“ dupa masa, alege un platou cu fructe sau condimenteaza mancarea cu ierburi speciale, inspirandu-te din ideile de mai jos.
Cu totii am auzit de afrodisiacele faimoase, cum sunt ciocolata, stridiile, telina sau mierea de albine, insa exista multe alte fructe, legume banale – de genul celor pe care le folosim mereu la supe si salate – sau condimente ce produc „scantei“ in dormitor. Afla mai departe care sunt alimentele afrodisiace mai putin cunoscute si ce efecte au asupra corpului uman.
Ierburi aromate si condimente pentru pasiune
1. Lemn dulce
Lemnul dulce a fost folosit de secole de catre chinezi in diverse scopuri medicinale. Substanta continuta de aceasta planta, glicirizina, este de zeci de ori mai dulce decat zaharul. Vechii chinezi considerau ca femeile care mesteca radacina plantei vor avea o viata sexuala mai intensa. De asemenea, mirosul plantei duce la cresterea circulatiei sanguine spre penis.
2. Chimen dulce
Inca de pe vremea Egiptului Antic, oamenii foloseau chimenul dulce ca afrodisiac. In timp, s-a descoperit ca acesta reprezinta o sursa considerabila de estrogeni vegetali, putand reface echilibrul hormonal si restaura libidoul.
3. Cardamom
Acest condiment e intrebuintat de multe popoare pe post de afrodisiac, in special cu efecte vizibile in ameliorarea problemelor legate de impotenta. Acesta contine cineol, substanta ce mareste circulatia in zonele in care e aplicat.
Citeste si: 3 afrodisiace naturale la care nu te-ai fi gandit
Legume care starnesc dorinta
1. Morcov
Morcovii sunt benefici din mai multe motive pentru sanatate. Asadar, pe langa faptul ca sunt bogati in betacaroten si vitamine, ei stimuleaza in special libidoul masculin.
2. Castravete
Mirosul de castravete actioneaza ca stimulent sexual in special pentru femei, marind circulatia sanguina spre vagin.
3. Sparanghel
Specialistii sustin ca sparanghelul este un afrodisiac destul de puternic si ca acesta trebuie consumat vreme de trei zile consecutive, pentru a avea un efect vizibil.
Fructe care „aprind“ libidoul
1. Seminte de pin
Aceste fructe au fost utilizate de-a lungul secolelor pentru catalizarea impulsului sexual. Ca si stridiile, semintele de pin contin mult zinc, mineral important in mentinerea potentei masculine.
2. Rucola
De cateva mii de ani, rucola este vazuta ca un afrodisiac eficient. Aceasta se poate combina cu bulbi de orhidee si pastarnac ori cu fistic si seminte de pin, pentru un efect mai puternic.
3. Migdalele
Simbol al fertilitatii de-a lungul veacurilor, migdalele au o aroma speciala, despre care se crede că induce pasiune femeilor.
4. Nucsoara
Femeile din China antica apreciau nucsoara pentru calitatile sale de crestere a libidoului. Atentie, insa! In cantitati mari, aceasta produce efecte halucinogenice!
Te mai poate interesa: Parfumuri afrodisiace pentru fiecare zodie in parte
5. Avocado
Aztecii numeau crengile de avocado „copacul cu testicule“, deoarece fructul creste in perechi, fiind asemanator ca aspect cu gonadele masculine. Gustul sau delicios si textura senzuală îi confera o importanta valoare afrodisiaca in cultura multor popoare.
6. Papaya
Aici avem de-a face cu un estrogenic, ceea ce inseamnca ca substantele continute de papaya actioneaza ca hormonul sexual feminin. De asemenea, acest fruct este considerat un eficient remediu pentru facilitarea menstruatiei, a nasterii, dar si a lactatiei, marind libidoul femeilor.
7. Anason
Anasonul este folosit inca din Antichitate pentru imbunatatirea vietii de cuplu. Vechii greci credeau ca suptul semintelor de anason mareste dorinta, in vreme ce partea carnoasa a acestuia stimuleaza hormonii sexuali feminini.
8. Bananele
Pe langa forma sugestiva a fructului, si florile de banana au un aspect falic pronuntat, fiind partial de vina pentru popularitatea bananei ca afrodisiac. Din punct de vedere practic, bananele au un continut mare de potasiu si vitamine B, necesare pentru productia de hormoni sexuali.
Autor: Alexandra NEDELCU
foto: Depositphotos.com