Problemesex

Cum stii ca ti-ai gasit „sufletul-pereche“? 9 semne dupa care sa-l identifici

suflet pereche - sfatulparinitlor.ro - pixabay_com - love-806375_1920

Multi dintre noi cred ca exista pentru fiecare un „suflet-pereche” – acea persoana speciala, pe care o intalnesti o singura data in viata (asta, daca esti norocos) si cu care ai instantaneu o conexiune fizica, emotionala si spirituala foarte profunda, la cel mai adanc nivel posibil.


1. Comunicati fara sa vorbiti

„Sufletele-pereche“ pot comunica fara vorbe, ele fiind legate pe absolut toate planurile, dupa cum afirma psihologul Carmen Harra. „S-ar putea sa va terminati propozitiile unul altuia, s-ar putea sa va sunati in acelasi timp sau pur si simplu sa simtiti ca nu puteti exista unul fara celalat“, spune aceasta.

Exista 4 tipuri de suflete pereche. Cum le recunosti si cum pastrezi relatia cu ele

2. Iti spune inima ca el e alesul

„Nu exista indoieli sau intrebari cand apare persoana potrivita“, precizeaza specialista in relatii Laurie Sue Brockway. „Stii in sinea ta cand dragostea adevarata isi face aparitia, si sunt cateva indicii dupa care sa te ghidezi: fie ai senzatia ca va cunoasteti de mult, poate dintr-o viata anterioara, fie iti spune intuitia ca ai gasit pe cineva special“, explica aceasta.

3. Atractia fizica e foarte puternica

Aproape electrizanta. Si nu se manifesta doar sexual. „Cand va tineti de mana, simti ca zbori pur si simplu, chiar si dupa cativa ani de relatie“, spune dr. Harra.

4. Va simtiti comod unul in prezenta celuilalt chiar de la inceput

„Sufletele-pereche“ formeaza o legatura puternica inca din start, se simt in largul lor atunci cand sunt impreuna si le vine foarte usor sa-si deschida sufletul si sa fie sincere, fara ezitari. „Ele simt adesea un grad de confort care nu poate fi descris“, afirma Brockway. „Multe persoane au spus ca e mai usor sa se relaxeze in compania anumitor oameni, care le permit sa fie vulnerabile. Asta inseamna sa iti asumi unele riscuri, sa-ti dezvalui celuilalt lumea ta interioara si sa-i impartasesi emotiile, visele, sperantele pe care le ai “, adauga Johnson.

7 lucruri care se intampla cand iti intalnesti sufletul pereche

5. Relatia are parte de provocari

In ciuda asteptarilor, relatia de cuplu dintre doua „sufletele-pereche“ nu decurge intotdeauna lin. „Un «suflet-pereche» nu vine impachetat intr-un ambalaj perfect. S-ar putea sa existe circumstante care sa faca relatia dificila la inceput, sau sa constati ca persoana de langa tine nu te menajeaza asa cum o fac ceilalti “, mentioneaza scriitoarea Kailen Rosenberg. Persoana ideala pentru tine te ajuta sa evoluezi si sa-ti atingi intregul potential, chiar daca asta inseamna sa te calce pe nervi din cand in cand si sa te faca sa-ti constientizezi defectele.

6. Ganditi la fel in lucrurile importante

„Sufletele-pereche” sunt pe aceeasi lungime de unda si au o viziune comuna asupra modului in care privesc viata si tot ce e important. „O relatie de acest gen nu inseamna neaparat ca ambii parteneri impart aceleasi puncte de vedere, dar telurile lor si ambitiile sunt similare“, spune dr. Harra. „Multe pareri difera, dar «sufletele-pereche» au cam aceleasi virtuti si valori, si vad lumea la fel“, mai precizeaza aceasta.

7. Va bucurati de pace interioara

Cand nu esti cu persoana potrivita; esti mereu nesigura cu privire la relatie si te temi ca o miscare gresita te va indeparta de partenerul tau. Asta nu se intampla si in cazul „sufletelor-pereche“. „Te simti increzatoare ca partenerul tau va sta cu tine pe termen lung“, afirma experta in relatii Tracey Steinberg, autoarea cartii „Flirt For Fun & Meet The One“. „Indiferent de ce se intampla, sunteti de acord amandoi ca trebuie sa infruntati totul impreuna. Intuitia va spune ca sunteti intr-o relatie sanatoasa. Aveti incredere unul in celalalt si va simtiti in siguranta“, arata aceasta.

8. Identitati diferite, dar aceeasi entitate

„«Sufletele-pereche» se recunosc ca fiind doua parti ale aceleiasi entitati si nicio influenta externa nu poate rupe aceasta legatura“, afirma dr. Harra.

9. Va stiti de multa vreme, v-ati indragostit in acelasi timp

Cand vine vorba despre dragoste adevarata, ritmul inseamna totul. „Am vazut multe cupluri casatorite care s-au intalnit in liceu sau imediat dupa aceea, s-au despartit, au mers mai departe sau au ramas in acelasi cerc de prieteni, dar nu au avut o conexiune“, spune Brockway. „Apoi, intr-o zi, s-au intalnit din nou, cumva ca prin magie, si dragostea lor a inflorit!“, incheie aceasta.

Autor: Alexandra NEDELCU

Imagine de Karin Henseler de la Pixabay

Exit mobile version