Ultimele

Ce spune erectia despre sanatatea ta

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Ce spune erectia despre sanatatea ta
ce spune erectia despre sanatatea ta - sfatulaprintilor.ro - pixabay_com - fig-leaf-1657854_1920

Cu aproape 400 de ani in urma, un medic englez scria un adevar cunoscut astazi ca „un barbat este atat de batran pe cat de batrane sunt arterele sale”. Iar in cazul erectiei, arterele au ultimul cuvant. In functie de sanatatea vaselor sanguine un barbat are sau nu erectie.

In ziua de azi multi urmasi ai lui Adam se confrunta cu grave probleme de sanatate.

Date recente indica faptul ca un barbat bolnav de diabet care nu poate avea o erectie satisfacatoare – dezvaluie prezenta unor artere bolnave si pot fi prezise posibile afectiuni ale inimii cu 7 ani inainte de confruntarea cu un atac de cord sau chiar un deces din cauza unui atac de cord. Deci sanatatea/boala arterelor anunta problemele viitoare de sanatate cu o acuratete mai mare decat fumatul, tensiune arteriale ridicata, sau istoricul medical al familiei.

Vestea buna este ca asta permite identificarea, tratarea si vindecarea arterelor. Tocmai de aceea este indicat ca barbatii care se confrunta cu probleme de erectie sa mearga la medicul de familie si sa-si schimbe stilul de viata intr-unul ca promoveaza sanatatea arterelor si care te ajuta sa ai o viata sexuala activa.

1. Ce legatura este intre sanatatea arterelor si erectia satisfacatoare

Suprafata interioara din fiecare artera, inclusiv cele din zona pelviana, se numeste endoteliu. Cand acest endoteliu este sanatos el produce oxid nitric, care impiedica formarea placii pe peretii vaselor sanguine, a cheagurilor sau a ingustarii, arterelor. Un endoteliu sanatos duce atat la o erectie buna, cat si la o sanatate buna a inimii. O disfunctie a endoteliului inseamna o circulatie proasta a sangelui in intreg organismul, ceea ce inseamna ca penisul nu va avea erectie din cauza insuficientei vascularizari.

2. Ce afecteaza endoteliu?

In general, stilul de viata este cel care afecteaza endoteliu si productia sa de oxid nitric. Factorii care conduc la hipertensiune, diabet, nivel ridicat de lipide in organism si obezitate produc disfunctii erectile si endoreliale. O dieta formata din alimente procesate cu chimicale, grasimi, zahar si sare combinata cu lipsa de sport, cu o gestionare slaba a stresului si cu o lipsa a somnului duc la disfunctiuni ale endoteliului. In schimb, dietele pe baza de fructe si legume, sarace in grasimi trans si grasimi saturate si bogate in minerale, vitamine si fitonutrienti mentin sanatatea arterelor si asigura o erectie excelenta.

Citeste si: Dr Oz: Ce iti spune erectia despre sanatatea ta

3. Cat de sigura este predictia asupra bolilor de inima anuntata de disfunctia erectila

Disfunctia erectila este un prezicator uimitor a problemelor coronariene viitoare. Un barbat intre 40 si 49 de ani, fara boli de inima cunoscute, insa nu are probleme de erectie are sanse cu 50% mai mari sa se confrunte cu boli de inima in urmatorii ani comparativ cu un barbat de aceeasi varsta insa care are erectii normale.

4. Ce faci daca ai o disfunctie erectila?

Cel mai bine este sa mergi la un medic, poate un cardiolog care se ocupa cu detectarea si prevenirea deteriorarii arterelor. Este posibil ca specialistul sa-ti ofere sfaturi legate de schimbarea stilului de viata cu o noua dieta, cu exercitii fizice si cu sfaturi de gestionare a stresului. Este posibil sa ti se faca analize ale sangelui pentru a se descoperi cat este nivelul colesterolului si al trigliceridelor precum si tinerea sub supraveghere a tensiunii arteriale.

Nu rata nici: Ce spune viaţa sexuală despre sănătatea ta

Imagine de Anastasia Borisova de la Pixabay

Data articol: 30 septembrie 2022