Problemesex

8 semne ca e timpul sa-l parasesti

 Ai trait vreodata, in cuplu, sentimentul ca nu s-a intamplat nimic grav, insa parca ceva nu e bine? Cateodata relatiile merg din inertie, chiar daca nu ca pe roate. Si vine un moment in care te intrebi ce ar trebui sa faci? Sa continui sau sa pui punct relatiei?

Iata 8 semne ca e timpul sa-l parasesti, potrivit terapeutilor de cuplu.

1. Va certati din orice

Certurile se mai intampla. Nu e cuplu care sa nu fi trecut printr-o disputa mai mica sau mai mare. Insa daca in cuplul vostru certurile pleaca de la orice nimic si niciunul din voi nu pare dispus sa cedeze, inseamna ca ceva nu functioneaza cum trebuie, sustine Rachel Sussman, autorul cartii “Biblia despartirilor”.

6 mituri despre divort pe care ar trebui sa le ignori

2. Stai din ce in ce mai mult la birou

De obicei, persoanele care stau mult peste program nu-si doresc sa ajunga prea curand acasa. Daca ti se intampla si tie asa, intreaba-te care este motivul, spune Jane Green, terapeut de cuplu, autorul cartii “Dar eu? Cum iti ruineaza egoismul relatia”.

3. Tot ce face partenerul te enerveaza

Daca inainte nu te enerva un anume obicei al partenerului, dar de la o vreme te scoate pur si simplu din minti este un semn de avertizare. Poate ca este momentul sa luati o pauza, sustine Sussman.

4. Gasesti scuze ca sa nu faceti sex

Sa mai eviti din cand in cand sexul nu este o tragedie. Insa daca refuzi de fiecare data invitatiile partenerului, gasindu-ti tot felul de scuze, nu-i un semn foarte bun, spune Sussman.

5. Abia astepti sa iesi cu fetele

Daca petreci mai mult timp cu prietenele decat cu partenerul este un semnal ca ceva in cuplu nu merge. Sigur, este in regula sa te distrezi cu fetele, in oras, insa asta n-ar trebui sa fie ca sa “scapi” de iubit, este de parere Jane Green.

7 semne ca o relatie se indreapta catre divort

6. Esti interesata de alti barbati

Nu e ca iti place la nebunie de Ryan Gosling in “The Notebook”, ci ca flirtezi cu altii in timp ce esti “cu fetele”. Atunci cand devii interesata de alti barbati inseamna ca nu esti fericita pe deplin cu barbatul pe care il ai deja, explica Sussman.

7. Nu esti dispusa sa faci sacrificii pentru el

Nu toata lumea este incantata sa mearga la socri la cina, insa – din dragoste pentru partener – inchid ochii si o fac. Insa daca nu mai esti dispusa sa faci niciun fel de sacrificiu pentru barbatul de langa tine inseamna ca el nu mai este pentru tine ceva important si nu mai mai vrei sa investesti in acea relatie, este de parere Sussman.

8. Nu te vezi impreuna cu el in viitor

Vietile voastre trebuie sa fie compatibile. Daca iti imaginezi cum vei fi peste 5, 10, 20 de ani, iar in “tablou” nu iti vezi partenerul inseamna ca el nu are ce cauta acolo, sustine Sussman.

foto: Depositphotos.com

Exit mobile version