Daca inainte tanjeati dupa saruturile partenerului si nu puteati sta o clipa fara sa va atingeti, iar acum folositi dormitorul exclusiv pentru somn atunci cu sigurata aveti o problema si relatia voastra are nevoie de resuscitare.
Iata cativa factori care contribuie din plin la reducerea numarului partidelor de sex.
1. Stresul
Se pare ca stresul distruge tot. Si sanatatea, dar si viata amoroasa. Daca stai sa te gandesti la job, la banii care se duc rapid, la raceala copilului sau la depresia bunicului, este normal ca nu o sa-ti mai stea mintea la sex. In cazul in care simti ca nu le poti duce pe toate pe umeri, sfatuieste-te cu partenerul de viata, discutati aceste aspecte si daca tot nu gasiti o solutie, apelati la un consilier sau la un medic. Dar nu lasati lucrurile sa va scape de sub control.
2. Problemele nerezolvate in casnicie
Lipsa de comunicare in cuplu duce cu timpul la acumularea de frustrari. Incet-incet simti ca nu mai poti avea incredere in partener, dorinta sexuala se risipeste, iar partidele de odinioara au devenit o simpla amintire. Nu lasa nerezolvate problemele de cuplu. Spune-ti pasul, asculta-ti partenerul de viata. Impreuna veti reusi sa indreptati lucrurile.
Citeste si: Top 4 alimente care iti distrug viata sexuala
3. Alcoolul
Se spune ca unu-doua paharele de acool te dezinhiba si iti maresc libidoul. Dar aceasta regula nu este intotdeauna valabila. Sunt si cazuri in care cheful dispare brusc, fie la cel care a consumat alcoolul, fie la cel care simte mirosul de alcool.
4. Lipsa somnului
Daca ai probleme cu somnul, patul nu-ti inspira decat odihna. Ar fi bine sa faci cateva investigatii, sa vezi unde este problema. Poate suferi de insomnie sau de apnee in somn. Indiferent care ar fi cauza, ea afecteaza si viata sexuala, nu numai sanatatea.
5. Copilul
Multe cupluri au o viata sexuala mai putin activa dupa aparitia copilului. Dar acesta nu este un motiv, este doar o scuza. Copilul trebuie sa fie o bucurie a familiei, nu o piedica, indiferent de natura activitatilor pe care vrei sa le intreprizi. Poti duce copilul la bunici sau sa angajezi o baby sitter pentru cateva ore in care sa iesiti la un restaurant, la o piesa de teatru etc. De asemenea, faceti sex cand doarmne cel mic. Orice este posibil, important e sa si vrei.
6. Medicamentele
Exista unele medicamente care au ca efect secundar reducerea libidoului. Acestea sunt de regula antidepresive, dar lista poate continua cu pastile pentru tensiunea arteriala, antihistaminicele, contraceptivele orale. Consulta medicul. El iti poate recomanda fie schimbarea tratamentului, fie a dozajului. Nu intrerupe niciodata tratamentul daca nu ai vorbit in prealabil cu doctorul care l-a prescris.
7. Lipsa increderii de sine
Cand respectul de sine este scazut, este foarte greu sa te gandesti la sex. Cu atat mai mult sa si ai relatii intime. Daca simti ca partenerului(ei) de viata ii este rusine de modul in care arata (s-a ingrasat, are burta, are celulita etc.), demostreaza-i cat de mult il iubesti in ciuda acestor „defecte”. Lasa-l(o) sa vada ca inca il(o) consideri sexy. Rezolvand problema, viata voastra sexuala se va imbunatati cu siguranta.
8. Obezitatea
Daca ai mai multe kilograme in plus, nu te vei putea bucura de o viata sexuala activa. Motivele sunt mai multe: ti-e rusine de modul in care arati, increderea de sine scazuta, te simti stigmatizat din punct de vedere social, plus ca intervin si probleme de ordin psihologic. Cum efortul, din cauza kilogramelor in plus, va fi mai mare vei obosi mai repede. Un specialist in nutritie iti va spune ce e de facut.
Nu rata nici: 7 GRESELI GRAVE care iti vor strica casnicia
9. Disfunctiile erectile
Disfunctia erectila nu are nici o legatura directa cu scaderea libidoului. Este o boala care diminueaza capacitatile sexuale ale barbatului, nu si dorinta lui de a face sex. E adevarat, insa, cu timpul, din cauza ca se tem ca nu vor avea performante deosebite, isi vor pierde interesul. Sotiile/iubitele sunt cele care ar trebui sa intervina. Barbatilor le este putin rusine sa admita ca au probleme de aceasta natura asa incat prefera sa taca. Daca observi ca partenerul tau se confrunta cu asa ceva, vorbeste deschis cu el si convinge-l sa consulte un medic.
10. Nivelul scazut de testosteron
In tinerete, nivelul de testosteron al barbatilor este foarte ridicat. Odata cu inaintarea in varsta insa, nivelul acestui hormon scade treptat. Aproape o treime dintre barbatii trecuti de 60 ani au niveluri destul de reduse ale testosteronului, pentru a obtine si mentine o erectie.
11. Depresia
Iata un cerc vicios. Antidepresivele scad pofta de sex. Depresia la fel. Plus ca, este posibil, ca lipsa activitatii sexuala se adanceasca si mai mult depresia. Ce e de facut? Cereti neaparat sfatul unui specialist. Cu aceasta boala nu este de glumit. Desi e grea, depresia poate fi tratata.
12. Menopauza
Ca si la barbati, schimbarile hormonale ce intervin odata cu menopauza conduc la scaderea libidoului. Daca la urmasii lui Adam vorbim despre pierderea capacitatii de a avea si a mentine o erectie, la femei se instaleaza un disconfort din cauza lipsei de lubrifiere a vaginului. Pe langa acesta, la femei intervin factori precum scaderea increderii de sine, medicatia sau sanatatea fizica.
13. Lipsa intimitatii
Intimitatea este un cuvant cheie pentru sex. Chiar daca in pat totul este ok, incearca sa ai si momente asexuale cu partenerul. Mangaiati-va, sarutati-va, vorbiti vrute si nevrute, aratati-va sentimentele si atlfel decat prin a face dragoste. (Sursa: medicinenet.com)
Imagine de Brandon Roberts de la Pixabay