10 mituri despre fertilitate

31 martie 2020,
Vizualizari: 15.051, 1 azi
mituri despre fertilitate

 

8. Consumul de cartofi dulci creste fetilitatea

Ma rog… se prea poate, doar ca ramane sa se mai si dovedeasca chestia asta. E adevarat ca s-a facut o corelatie intre idei pe un esantion care provenea dintr-un trib african ce consuma o cantitate mare de cartofi dulci, iar natalitatea era crescuta. Totusi… coincidenta e relativ suspecta.

 

 

9. Pilulele anticonceptionale actioneaza mult timp si dupa ce te opresti si nu le mai iei

Nimic mai fals. Sa fim seriosi, la putin timp dupa ce nu mai iei tratamentul anticonceptional, incepe ovulatia. Si oricum asta e o regula general valabila pentru orice metoda contraceptiva, cu exceptia celor chirugicale, care pot fi si definitive. Iar studiile vin in sprijinul afirmatiilor de mai sus: 80% dintre femeile care opresc tratamentul anticonceptional raman imediat gravide.

 

 

10. E doar o idee fixa din capul tau

Asa o sa auzi multa lume spunandu-ti, o data ce te plangi celor din jur ca vrei sa ramai gravida si nu poti: relaxeaza-te, e doar in capul tau totul, o sa vezi ca daca renunti la incrancenare, ramai imediat insarcinata etc etc. Nu. A ramane insarcinata tine de chestiuni cat se poate de concrete si tratabile, acolo unde sunt probleme de tratat, si nu de relaxare. Din fericire, cele 10 puncte pe care le-am parcurs, pot ajuta si te pot face sa realizezi cat mai repede acest adevar.

Imagine de mskathrynne de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole