Problemesex

10 sfaturi pentru o casnicie de vis

casnicie de vis

Cand pornesti la drum alaturi de persoana iubita te gandesti ca totul va fi numai lapte si miere. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa si fiecare relatie are parte de suisurile si coborasurile ei. Ambii parteneri trebuie sa depuna eforturi ca sa mentina relatia, iar casnicia sa evolueze frumos.

Iata 10 sfaturi pentru o casnicie de vis.

1. Acorda-i atentie partenerului tau, ca la inceputul relatiei

Atentia inseamna fericire. Asculta-ti partenerul cu urechile si cu inima. Observa limbajul trupului, expresiile faciale, tonul vocii. Vezi ce il face fericit si ce il intristeaza. Ofera-i toata atentia si dragostea ta, asa cum era la inceputurile relatiei.

Citeste si: Top 6 cele mai comune vise erotice si semnificatia lor

2. Incurajeaza-ti partenerul sa faca in fiecare zi ceva ce-i place

Faceti o lista cu actiuni care va fac fericiti. Apoi fiecare sa ia lista celuilalt si sa-l incurajeze sa faca ceea ce-si doreste. Cand doi oameni independenti se fac reciproc fericiti, sansele ca mariajul sa dureze cresc substantial.

3. Cunoaste-te pe tine insuti(insati)

Nu poti avea pretentii de la cineva sa te cunoasca in adancul sufletului, cand tu insuti(insati) nu o faci. Ca sa fii o lumina pentru altii, trebuie sa fii o lumina pentru tine. Iar atunci cand sunt onorate reciproc diferentele dintre voi, sansele de a ramane impreuna pana la adanci batraneti cresc simtitor.

4. Cand sunteti singuri, fiti impreuna

Atunci cand sunteti singuri, puneti de-o parte telefoanele, opriti televizorul, computerul si petreceti cat mai mult timp impreuna, acordandu-va reciproc atentie.

5. Chiar si minciunile nevinovate sunt periculoase

Minciunile, chiar si cele nevinovate, dauneaza grav sanatatii cuplului. Cand cineva este prins cu minciuna, se pierde din incredere, din devotament, din dragoste.

Te mai poate interesa: E obligatia ta sa ma iubesti, altfel nu stiu cine sunt. Da sau nu?

6. Ajutati-va reciproc

Te simti foarte bine cand ii ajuti pe altii. Cu atat mai mult cand ajuti persoana iubita. Chiar daca nu te pricepi la ceea ce face partenerul de viata, il poti intreba “Cu ce te pot ajuta?” si el iti va da instructiunile necesare.

7. Nu mai faceti glume pe seama partenerului

O remarca, doua, spuse cu blandete pot fi inocente si amuzante, insa tachinarea poate duce la crearea unei relatii toxice, in special daca partenerul de viata este mai sensibil. Tachinarea face o relatie nesincera si superficiala. Inlocuieste glumele cu un compliment si vei primi mult mai mult in schimb.

8. Nu va corectati in public

Atunci cand sunt in public, criticile nu isi au rostul, mai ales daca mai sunt de fata si alte persoane. De fiecare data cand sunteti inconjurati de alte persoane, laudati-va reciproc, faceti-va complimente, aratati-va mandri de persoana iubita. Chiar si cand partenerul spune o gluma, nu i-o lua inainte sa spui poanta sau sa razi inainte de vreme. Cu siguranta ii stii toate bancurile, insa nu ii strica placerea de a le spune.

9. Iarta

Cu totii gresim, iar atunci cand partenerul face ceva care te supara si isi cere scuze, iarta-l. Nu astepta momentul prielnic sa-i platesti cu aceeasi moneda. Nu vei face decat sa iti tulburi linistea proprie, precum si linistea cuplului.

10. Petreceti timp impreuna

Sunt momente in care esti atat de ocupat incat nici nu-ti dai seama cat esti de ocupat. Cand amandoi sunteti ocupati, incet-incet va veti instraina si relatia se va rupe. Indiferent de cat de importanta este cariera pentru voi, in cuplu, relatia trebuie sa fie prioritara. Investeste timp si energie in relatia de cuplu si vei vedea ca si cariera va avea de castigat. Un om nefericit din punct de vedere amoros nu va fi la fel de productiv ca unul implinit in plan sentimental.

Imagine de Pexels de la Pixabay
Exit mobile version