10 modalitati sa salvezi o casnicie

17 octombrie 2018,
Vizualizari: 2.237, 1 azi

  1. Nu incerca sa-i rezolvi problemele – doar ascult-o

„Barbatii sunt conditionati sa rezolve probleme si sa-si protejeze femeile pe care le iubesc. Acest lucru nu este de niciun ajutor atunci cand ea nu-si doreste decat sa fie ascultata. Asta inseamna ca data viitoare cand vine sa se planga de ceva, doar deschide-ti urechile”, sustine terapeutul de cuplu si profesor la Harvard Medical School, Shiri Cohen. Daca tu crezi ca ai o solutie asteapta si dezvalui-o mai tarziu, intr-o discutie ulterioara.

 

  1. Transpirati impreuna, apoi mergeti impreuna in dus. Este sanatos!

Timp de 20 de ani, doctorii Thomas Bradbury, Ph.D., and Benjamin Karney de la UCLA’s Marriage Lab au urmarit peste 1.000 de perechi pentru a evalua modul in care membrii fiecarui cuplu se sprijina reciproc pentru a face schimbari importante in vietile lor. Bradbury a declarat ca a fost uimit sa descopere ca 7 cupluri din 10 doreau sa-si modifice stilul de viata. In cartea lor, Love Me Slender, cei doi arata cum pot colabora membrii unui cuplu pentru a avea o greutate sanatoasa: „Barbatii si femeile adopta mai repede un comportament sanatos daca si partenerul/a de cuplu procedeaza la fel. Asadar, mergeti impreuna la sala de sport, dupa care intrati, tot impreuna, sub dus.

 

  1. Sari cu vederea defectele ei (nu incerca sa i le elimini)

„Priveste dincolo de lucrurile care le consideri enervante ori neplacute. Reactioneaza la cele mai bune calitati ale ei – ceea ce ii va intari punctele forte”, spune psihologul Douglas LaBier.

 

  1. Spune-le copiilor sa faca liniste in timp ce voi va „conectati”

„15 minute de tacere doar de atat aveti nevoie” spune William Doherty profesor in stiintele sociale la Universitatea din Minnesota. Aceste „ritualuri de conectare” intaresc relatia voastra de cuplu. Asa ca practicati-le in fiecare zi.

 

  1. Cum sunt parintii, asa se dezvolta si copiii. Cu cat mai devreme micutii inteleg ca ei sunt parte a vietii voastre si nu invers cu atat mai bine.

Sursa: yahoo.com

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole