Preșcolari/Alimentație prescolari

Vine FRIGUL! Top 5 alimente care cresc puternic imunitatea la copii

sfatulparintilor.ro - fructe legume alimentatie copii - freedigitalphotos.net

Poate o gustare sa-i potoleasca foamea copilului tau si, in plus, sa-l tina departe de gripa, raceli si alte infectii? Raspunsul este DA, numai ca alimentele trebuie sa fie corect alese.

 

Iata 5 alimente care stimuleaza sistemul imunitar la copii:

 

1. Iaurt

Iaurtul contine probiotice care formeaza un adevarat scut impotriva racelilor si gripei. Potrivit unui studiu, copiii care au consumat iaurt si-au redus cu 19% riscul de a raci, de a dezvolta infectii la urechi sau de a se infesta cu streptococi.

Specialistii recomanda iaurturile care contin culturi vii.

 

 

2. Kefir

Kefirul are, de asemenea, probiotice. Specialistii spun ca, desi nu s-au facut studii exprese pentru a-i dovedi beneficiile, kefirul ajuta sistemul imunitar.

 

 

3. Nuci

Nucile au acizi grasi omega-3. Potrivit unui studiu de mica anvergura, la copii, omega-3 reduce numarul infectiilor respiratorii.

 

4. Fructe si legume

Vitamina C ajuta organismul sa lupte impotriva racelilor si gripei. Fructe precum citricele, capsunile sau legume precum ardeiul gras, broccoli sau cartofii dulci contin din plin vitamina C.

 

 

5. Carne slaba

Carnea contine proteine si zinc care ajuta la intarirea organismului sa lupte impotriva infectiilor.

 

 

Alte sfaturi pentru a imbunatati sistemul imunitar prin alimentatie:

1. Mai mult nu inseamna mai sanatos. Daca un kiwi e bun, asta nu inseamna ca 10 iti vor face si mai bine. Corpul isi alege tot ce are nevoie, ce se consuma peste se risipeste.

2. Daca un copil se imbolnaveste, asta nu inseamna neaparat ca nu l-ai hranit corespunzator. Alimentele nu previn in totalitate bolile si nici nu le vindeca. Aplica mai multe metode pentru a limita la maximum riscul de imbolnanavire.

3. Sucurile de fructe si legume contin si ele vitamine si minerale, insa poti aduce un aport mult mai mare in organismul copilului prin consumarea fructelor si legumelor intregi. Multe dintre vitaminele si mineralele din fructe si legume se pierd prin stoarcerea acestora, prin curatarea cojilor.

 

 

Credit foto: freedigitalphotos.net[1]

Endnotes:
  1. Credit foto: freedigitalphotos.net: http://www.freedigitalphotos.net
 

Vizualizări: 39666
 

Cuvinte cheie: , , ,