Sfaturi pentru parinti de Craciun: Cum sa eviti accidentele si ranirile copiilor in sezonul sarbatorilor de iarna - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sfaturi pentru parinti de Craciun: Cum sa eviti accidentele si ranirile copiilor in sezonul sarbatorilor de iarna

Cum sa eviti accidentele

Multe familii aleg sa calatoreasca in sezonul sarbatorilor de iarna, locuind cu rude ale caror locuinte nu tin cont de protectie pentru securitatea celor mici, in cazul in care nu au copii. Aceleasi reguli de precautie trebuie folosite si daca esti in vizita la bunici, prieteni sau alte rude ca sa asiguri securitatea copilului tau.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Cand copilul ramane pentru un interval mai scurt sau mai lung de timp cu o bona sau cu un bunic, acestia trebuie instruiti cu toate aceste reguli. In plus, mai invatati-i urmatoarele reguli suplimentare pentru securitatea copiilor:

 

–      Copiii sub varsta de un an trebuie sa doarma pe spate ca sa se previna sindromul mortii subite sau sufocarea. In patul copilului nu trebuie sa fie perne, jucarii de plus sau paturi, daca copilul este un bebelus.

–      Fumul de tigara dubleaza riscul sindromului mortii subite. Nu permite celor ce au grija de copilul tau sa fumeze in prezenta unui bebelus.

–      Daca bona este cea care conduce masina sa iar copilul tau este cu ea, neaparat asigura-te ca o instruiesti sa tina copilul numai in scaunul de copii, pe bancheta din spate si instruieste-o exact cum se foloseste.

–      Copiii care sunt sub 1 an trebuie sa stea in scaunul de masina pentru copii pozitionat cu spatele la scaunele din fata ale masinii, in timp ce copiii mai maricei pot sta in scaunul de masina pozitionat cu fata spre scaunele din fata ale masinii.

–      Copiii cu varste intre 4 si 8 ani trebuie sa aiba centura speciala de siguranta prinsa, nu cea obisnuita a masinii, intrucat aceea nu este suficient de protectoare in cazul unui accident.

–      Copiii peste 8 ani vor purta, ca si adultii, centura normala a masinii pe intreaga durata a calatoriei.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 17/12/2018