Sfaturi de primăvară pentru sănătatea copiilor

by Sfatul Parintilor | 18/04/2012 22:09

Sănătatea copiilor[1] este foarte importantă pentru părinţi. Aşa că, odată cu venirea primăverii, este foarte important să faci câteva verificări care să te asigure că sănătatea copiilor[2] tăi nu este pusă în pericol. Iată câteva sfaturi care îţi vor fi de folos.

 

Verifică jucăriile şi echipamentul de protecţie

Sănătatea copiilor[3] tăi depinde şi de jucăriile, leagănele, echipamentul de protecţie, bicicletele, sketeboard-ul sau alte obiecte cu care obişnuieşte să se joace copilul.

Orice are roţi, trebuie să aibă şi o cască de protecţie. Indiferent dacă cel mic merge pe tricicletă, bicicletă, role, skateboard sau scuter, trebuie să poarte cască. Iar aceasta trebuie să-i fie potrivită, nici prea mare, nici prea mică. Îţi dai seama că o cască este OK pentru el dacă vine fix la nivelul sprâncenelor, iar curelele de susţinere trebuie să formeze un V perfect în zona urechilor când sunt strânse sub bărbie. Casca nu trebuie să se mişte în nicio parte, însă ar trebui să fie suficient de largă încât să-ţi încapă un deget între curelele de susţinere şi bărbie.

După o iarnă lungă, jucăriile de exterior ar fi putut fi afectate. Verifică balansoarele, leagănele, căsuţele, jucăriile cu remorcă astfel încât acestea să nu pună sănătatea copiilor în pericol.

Fă o programare la pediatru pentru a verifica sănătatea copiilor

Dacă nu făceai deja acest lucru, poate nu e prea târziu să începeţi cu toţii această tradiţie. În fiecare primăvară să mergeţi la un control medical amănunţit pentru a vă verifica starea de sănătate. Vei descoperi astfel cu ce probleme se confruntă copiii tăi şi te-ai putea astfel feri de riscuri mai uşor.

 

Foloseşte cremă de protecţie solară

Chiar dacă soarele nu este arzător, asta nu înseamnă că n-ai nevoie de protecţie. Atunci când se încălzeşte majoritatea activităţilor se desfăşoară în aer liber, aşa că e nevoie de protecţie solară. Pentru copii este indicată o cremă cu factor SPF 30 sau mai mult.

 

 

Hidratează-i

Sănătatea copiilor[4] este influenţată şi de nivelul de hidratare. Adu-i aminte de fiecare dată să bea apă şi oferă-i şi o banană pentru a asigura echilibrul electrolitic. Este o combinaţie mult mai bună decât băuturile energizante pentru sportivi. Simptomele deshidratării sunt ameţeală, dureri de cap, greaţă, stări de vomă, dureri abdominale, crampe musculare şi letargie.

Câtă apă trebuie să bea un copil depinde de vârstă, înălţime, greutate, activităţile fizice pe care le depune şi temperatura de afară. Cam mulţi factori pentru a-i ţine minte pe toţi. Pediatrii spun că te poţi asigura de faptul că micuţul tău a băut suficiente lichide dacă urinează de cel puţin 4-6 ori pe zi, iar urina este limpede de culoare galben pal.

 

 

Învaţă-i să-şi asculte corpul

Durerea este primul semn pe care îl transmite organismul atunci când ceva nu este în regulă. Învaţă-i pe copiii tăi să-şi asculte corpul şi să-ţi spună de fiecare dată când îi doare ceva. E adevărat că o durere poate fi doar o simplă febră musculară, însă la fel de bine poate fi o întindere, o luxaţie, o inflamaţie sau chiar o fractură de stres.

 

Endnotes:
  1. Sănătatea copiilor: http://sfatulparintilor.ro/prescolari/sanatate-prescolari/cum-pastrezi-sanatatea-copilului-in-colectivitate/
  2. sănătatea copiilor: http://sfatulparintilor.ro/prescolari/activitati/invata-copilul-sa-faca-sport-de-mic/
  3. Sănătatea copiilor: http://sfatulparintilor.ro/fara-categorie/deschidem-sectiune-noua-pentru-sanatatea-copiilor/
  4. Sănătatea copiilor: http://sfatulparintilor.ro/prescolari/sanatate-prescolari/diareea-la-copii-cauze-simptome-prevenire/

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/prescolari/sanatate-prescolari/sfaturi-de-primavara-pentru-sanatatea-copiilor/