Transpiratia poate semnala o problema de sanatate. Daca cel mic se trezeste fierbinte si transpirat noaptea, ar trebui sa va intrebati ce inseamna cand copilul transpira.
Corpul unui bebelus este imatur si inca invata sa-si regleze propria temperatura. Daca bebelusul plange puternic sau plange de mult timp, poate sa fie un semnal de alarma si ar trebui sa mergeti la medic.
Transpiratia copilului, uneori este semn de boala
Daca observi ca cel mic transpira foarte tare, posibil sa fie racit sau sa aiba o infectie.
Febra este un semn revelator al infectiei, asa ca ia temperatura celui mic.
Te poate interesa: Febra la copii. Ce inseamna si cum poate fi combatuta
Apneea de somn este o afectiune in care faceti o pauza timp de 20 sau mai multe secunde intre respiratii in timp ce dormiti. Este foarte rar la sugari, dar se poate intampla, mai ales in primele luni dupa nastere. Apneea de somn nu este un factor de risc pentru sindromul de moarte subita a sugarului (SIDS). Totusi, cel mai bine este sa discutati cu un medic daca sunteti ingrijorat.
Hiperhidroza este o afectiune care provoaca transpiratii excesive, chiar si atunci cand temperatura este rece. Hiperhidroza localizata se poate intampla pe anumite parti ale corpului, cum ar fi mainile, axilele sau picioarele – sau mai multe dintre aceste zone simultan.
Copiii care au boli cardiace congenitale transpira aproape tot timpul deoarece corpul lor compenseaza problema si lucreaza mai mult pentru a pompa sange prin corp.
Ce sa faci cand transpira copilul
Cand observati ca puiul este transpirat, primul lucru de facut este sa vedeti daca puteti face ceva pentru a regla mediul, astfel incat acesta sa fie mai confortabil. Daca aceste modificari nu ajuta, este posibil sa fie nevoie sa consultati un medic.
Mediul de somn al copilului ar trebui sa ramana intre 20 si 22 °C.
Imbraca-ti copilul cu haine usoare, respirabile.
Citeste mai multe despre deshidratarea la copii aici.
Imagine de Franck Barske de la Pixabay