Sfatulparintilor.ro

Ce inseamna cand copilul bea multa apa. Semne la care sa fii atent!

Ce inseamna cand copilul bea multa apa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - thirst-1474240_1920

Ai observat ca micutul tau a inceput sa bea apa foarte des si te intrebi „Ce inseamna cand copilul bea multa apa?”. Afla raspunsul la intrebarea ta citind in continuare!

Este normal ca bebelusii si copiii, in special copiii mici, sa bea mult apa. Dar trebuie sa stiti in acelasi timp ca setea excesiva si urinarea crescuta la bebelusi, copii si adolescenti pot fi un semn al diabetului zaharat sau al diabetului insipid.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

Diabetul zaharat poate fi verificat de catre un medic cu un simplu test de intepare a degetelor. Daca acest test este normal, poate indica faptul ca setea excesiva este un simptom al diabetului insipid.

In diabetul insipid, organismul nu poate concentra suficient urina si astfel trece prea multa apa. Acest lucru este cauzat de obicei de o perturbare a hormonilor eliberati de glanda pituitara, o parte a creierului. Uneori, aceasta tulburare poate fi cauzata de o tumoare pe creier. Dar este important sa retineti ca diabetul insipid este rar.

Nu rata nici: Ce NU trebuie sa faci sub nicio forma cu laptele bebelusului

Ce inseamna cand copilul bea multa apa – Cata apa trebuie sa bea un copil, de fapt?

Copiii cu varsta intre 4 si 8 ani au nevoie de aproximativ 1,3 litri de apa pe zi. Aceasta include continutul de apa din alimente si alte bauturi, precum si apa potabila simpla. In timp ce copiii cu varsta intre 9 si 13 ani au nevoie de 2,1 pana la 2,4 litri pe zi.

Daca micutul tau bea mai mult decat atat, consultati medicul pediatru, mai ales daca aportul excesiv dureaza mai mult de o zi-doua.

Citeste si: Tu ce preferi: apa calda sau apa rece? Una e buna, alta e rea pentru sanatatea ta

Cand apare diabetul zaharat

Setea excesiva este unul dintre simptomele cheie ale diabetului zaharat.

Diabetul zaharat apare sub doua forme, cunoscute sub numele de tip 1 si tip 2. Diabetul de tip 1 apare atunci cand pancreasul nu mai produce insulina. In timp ce tipul 2 apare atunci cand corpul este rezistent la efectele insulinei. Retineti ca tipul 1 este mai frecvent in randul copiilor.

Diabetul zaharat este o afectiune grava care necesita supravegherea atenta a medicului.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

Imagine de Gary G de la Pixabay

Exit mobile version