Preșcolari/Rugaciuni pentru copii

Rugaciunea de seara. Nu te culca fara sa o rostesti!

rugaciunea de seara - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - diya-2918628_1920

Rugaciunea[1] de seara este foarte importanta pentru a merge linistit la culcare. Nu te baga in pat inainte sa le rostesti.

 

Rugaciunea de seara a Sfantului Macarie cel Mare catre Dumnezeu Tatal

Dumnezeule cel vesnice si Imparate a toata faptura, Cela ce m-ai invrednicit a ajunge pana in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi: cu lucrul, cu cuvantul, si cu gandul, si curateste, Doamne, smeritul meu suflet, de toata intinaciunea trupului si a sufletului. Si-mi da, Doamne, in aceasta noapte, a trece somnul in pace, ca sculandu-ma din ticalosul meu asternut, bine sa plac Preasfantului Tau nume, in toate zilele vietii mele, si-mi ajuta cu harul Tau sa calc pe vrajmasii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupesti si pe cei fara de trup. Izbaveste-ma Doamne de gandurile cele desarte, care ma intineaza si de poftele cele rele, ca a Ta este imparatia, puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin.

 

Citeste mai multe rugaciuni aici[2].

 

 

Rugaciunea de seara catre Sfata Fecioara Maria

Preacurata si binecuvantata de Dumnezeu Nascatoare Marie, Maica cea buna a Bunului Imparat, varsa mila Fiului Tau si Dumnezeului nostru, spre patimasul meu suflet, si cu rugaciunile tale ma indreapta spre fapte bune, ca cealalta vreme a vietii mele, fara prihana sa o trec, si pentru tine Raiul sa dobandesc, Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, care esti una Curata si binecuvantata.

Ingerul lui Hristos, pazitorul meu cel Sfant si acoperitorul sufletului si al trupului meu, iarta-mi toate cate am gresit in ziua de astazi, si de toata viclenia vrajmasului meu celui potrivnic ma izbaveste, ca sa nu manii cu niciun pacat pe Dumnezeul meu si te roaga pentru mine pacatosul si nevrednicul rob, ca sa ma arati vrednic bunatatii si milei Preasfintei Treimi si Maicii Domnului meu Iisus Hristos si tuturor Sfintilor.

Amin.

Rugaciunea de seara de la Biserica Sfintii Trei Ieharhi Chisinau

Dumnezeule cel vesnic si Imparat a toata faptura, Cel ce m-ai invrednicit a ajunge in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi, cu lucrul, cu cuvantul si cu gandul si curateste, Doamne, smeritul meu suflet de toata intinaciunea trupului si a sufletului. Si-mi da, Doamne, in aceasta noapte, a trece somnul in pace, ca sculandu-ma din ticalosul meu asternut bine sa plac preasfantului Tau nume in toate zilele vieti mele si sa biruiesc pe vrajmasii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupesti si pe cei fara de trup. Si ma izbaveste, Doamne, de gandurile cele desarte, care ma intineaza si de poftele cele rele.Ca a Ta este imparatia, puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin!

Doamne , Dumnezeul nostru, orice am gresit in aceasta zi cu cuvantul, cu lucrul si cu gandul, ca un bun iubitor de oameni, iarta-mi. Somnul cu pace daruieste-mi. Pe ingerul Tau cel aparator il trimite sa ma acopere si sa ma pazeasca de tot raul. Ca Tu esti pazitorul sufletelor si al trupurilor noastre si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin!

Ingerul lui Hristos, pazitorul meu cel sfant si acoperitorul sufletuluisi al trupului meu, iarta-mi toate cate am gresit in ziua de azi si de toata viclenia vrajmasului meu cel potrivnicm izbaveste; ca sa nu manii cu nici un pacat pe Dumnezeul meu si te roaga pentru mine pacatosul si nevrednicul rob, ca sa ma arati vrednic bunatatii si milei Prea Sfintei Treimi si Maicii Domnului meu Iisus Hristos si tuturor sfintilor.

Amin.

 

 

Rugaciunea de seara in patru pasi

Doamne, iti multumesc si te binecuvantez pentru ca astazi… (si fiecare spune ce motive are sa-i multumeasca si sa-l binecuvanteze pe Dumnezeu pentru ziua respectiva).

Doamne, ajuta-ma sa iert cum ierti Tu, vino Tu in mine si iarta pe:.. (si punem pe cei pe care avem a-i ierta pentru ziua respectiva, care ne-au gresit noua in ziua respectiva, mai mult sau mai putin. Noi credem ca nu este important, dar orice privire sau orice strambatura poate sa ne raneasca, si este bine sa iertam).

Doamne, iarta-ma pe mine pentru ca:.. (de-abia dupa aceea zicem asa, pentru ca asa ne invata Dumnezeu in rugaciunea „Tatal nostru”).

Doamne ajuta-ma, ca maine:.. (si aici, la ultimul punct spunem ce dorinte avem noi pentru maine).

Amin.

 

Endnotes:
  1. Rugaciunea: https://sfatulparintilor.ro/prescolari/rugaciuni-pentru-copii/
  2. aici: https://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/rugaciunile-seara-72541.html
 

Vizualizări: 30156
 

Cuvinte cheie: ,