Preșcolari/Comportament și dezvoltare

De ce trebuie sa lasi copiii sa se joace cu plastilina

educatie copii - sfatulparintilor.ro - partner-1277168_1920

Una dintre activitatile preferate ale copiilor de aproape toate varstele este de a modela plastilina. Lucru verificat: pot petrece o intreaga dupa-amiaza, imaginandu-si si creand tot felul de lucruri.

Dar plastilina este mult mai mult decat un joc de divertisment si vom explica si care sunt beneficiile multiple pe care le are asupra copiilor. Nu ezita sa-ti cumperi si tu un set de plastilina si sa te joci cu copilul tau.

 

8 beneficii pe care le aduce jocul cu plastilina

 

1. Dezvolta creativitatea

Copiii sunt genii ale imaginatiei, dar daca nu este alimentata atat acasa cat si la scoala, acea creativitate moare putin cate putin. Prin urmare, expertii recomanda sa oferi copilului tot felul de materiale care sa-i permita sa creeze din nimic sau sa dea forma ideilor pe care le are in cap. Printre aceste materiale se numara markerele, creioanele colorate, acuarelele, vopseaua cu degete si bineinteles, plastilina.

Lasa-l sa se exprime liber si sa-si puna in prcatica ideile cu ajutorul plastilinei. Fara comenzi si fara sa intervii in creatia sau in culorile pe care le foloseste. Pur si simplu, respecta ideile lui si nu impune limite imaginatiei.

 

2. Stimuleaza simturile

Modelarea plastilinei permite copilului sa descopere prin atingere o mare varietate de forme geometrice si texturi. Dar stimuleaza si alte simturi, cum ar fi vederea (prin culori, de exemplu) si mirosul, deoarece, in general, mirosul de plastilina este foarte placut.

Modelarea plastilinei ii va face copilului o idee mult mai clara despre dimensiunea obiectelor de zi cu zi . Ei vor invata, de asemenea, ce se intampla cu culorile atunci cand sunt amestecate impreuna mai multe nuante de plastilina.

 

 

Citeste continuarea pe COPILUL.RO[1].

Endnotes:
  1. COPILUL.RO: https://www.copilul.ro/parenting/jocuri-activitati/De-ce-trebuie-sa-lasi-copiii-sa-se-joace-cu-plastilina-a21181.html
 

Vizualizări: 255
 

Cuvinte cheie: