Preșcolari/Comportament și dezvoltare

De ce copilul îl ia pe NU în brațe

39167791_m

Îl ia pe NU în brațe și nu ai ce să-i mai faci. Pare că te sfidează cu bună știință și vrea să facă numai invers față de ce-i spui tu. Cum să te comporți cu un astfel de copil și cum să-l faci să te asculte?

În primul rând, ar trebui să știi că a-l lua pe nu în brațe și a se opune părinților este ceva normal în dezvoltarea oricărui copil. El nu urmărește să vă înfrunte. Vrea doar să-și afirme personalitatea și independența, chiar dacă are – să zicem – doar 4-5 ani.

Vrea să-și dovedească independența

Copilul îl ia pe nu în brațe și pentru că ”modul în care te porți cu el îi activează anumite trăsături de personalitate belicoase”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu care consideră că scopul lui este ”de a dovedi că poate și este în stare să-și cucerească independența de care are nevoie. Totuși, se teme de reacțiile tale și ale tatălui lui. Este greșit să te raportezi la un copil ca la un dușman care se află de cealaltă parte a baricadei, față de tine. El trebuie să simtă că-i ești alături, fără o atitudine condescendentă. Oricum, îți recunoaște superioritatea.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro[1]

Endnotes:
  1. libertateapentrufemei.ro: http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/de-ce-copilul-il-ia-pe-nu-brate-112122
 

Vizualizări: 659
 

Cuvinte cheie: , ,