Preșcolari/Comportament și dezvoltare

Cum sa petreci Revelionul cand ai copii mici

sfatulparintilor.ro - Cum sa petreci Revelionul cand ai copii mici

Cand ai copii mici este mai greu sa dai o petrecere de Revelion[1] sau sa pleci de acasa cu ei. In cazul in care bunicii sau bona se pot ocupa, atunci problemele par a fi rezolvate. Dar daca nu, asta nu inseamna ca nu te poti bucura de un Revelion[2] pe cinste alaturi de cei mici.

Iata cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi daca vrei sa ai un Revelion de neuitat.

 

 

Sfatul de Revelion[3] #1: Cheama prieteni care au copii de varsta a lor tai

Poti sa petreci in familie Revelionul sau poti sa inviti inca o familie care are copii de aceeasi varsta cu ai tai. In acest fel, copiii se vor juca, iar voi puteti petrece si in compania unor adulti.

 

 

Sfatul de Revelion[4] # 2: Imbodobeste casa alaturi de copii

Decoreaza casa pentru Revelion si pune-i si pe copii la treaba. Celor mici le place sa mestereasca, asa ca puteti confectiona ghirlande, coifuri, confeti pe care sa le aruncati la miezul noptii.

 

 

Sfatul de Revelion[5] #3: Fa un meniu pe placul copiilor

Daca le pregatesti ce le place lor, va fi imposibil sa stea nemancati. Ideal ar fi sa faci ceva pe care copiii sa le poata lua cu mana, gustari sanatoase pe care sa le manance fara sa fie nevoiti sa stea la masa.

 

 

Sfatul de Revelion #4: Inchiriaza filme pentru copii

Programele de Revelion nu sunt recomandate copiilor, asa ca mai bine inchiriaza cateva filme pentru copii. Ideal ar fi sa le iei filme cu personaje pe care copiii tai le apreciaza. Daca va vin musafiri, consultati-va si cu ei, printre filme trebuie sa se numere si preferatele copiilor lor.

 

 

Sfatul de Revelion #5: Fa o petrecere tematica

Copiilor le place sa se costumeze, asa ca n-ar fi rau daca ati organiza o petrecere tematica. Lasati-i pe ei sa aleaga tema, va fi mult mai distractiv. De asemenea, faceti-va costumele singuri.

 

 

Sfatul de Revelion #6: Fa tort si invata copiii sa-si puna dorinte pentru anul viitor

Fa un tort alaturi de copii si pune in el lumnari cu anul 2012. Invata-ti copiii sa-si puna dorinte, sa-si stabileasca obiective pe care sa si le indeplineasca in anul ce vine.

 

Nu trimite copiii la culcare. Daca vor sa mai petreaca alaturi de voi, lasa-i sa o faca. De asemenea, ii poti lasa sa doarma in sufragerie, in saci de dormit, pe canapea sau in fotoliu. Nu uita de toastul de la miezul noptii. Daca cei mici nu dorm inca, pune-le si lor in pahar suc de fructe si lasa-i sa ciocneasca cu voi.

 

Petrecere frumoasa!

Endnotes:
  1. Revelion: http://sfatulparintilor.ro/29239/distreaza-te-cu-copiii-tai-de-revelion/
  2. Revelion: http://sfatulparintilor.ro/29247/inca-un-revelion-pe-canapea/
  3. Revelion: http://sfatulparintilor.ro/29249/revelion-in-pijama-sau-in-times-square/
  4. Revelion: http://sfatulparintilor.ro/29245/mixul-ideal-pentru-revelionul-perfect-la-tine-acasa/
  5. Revelion: http://sfatulparintilor.ro/29241/idei-de-petrecere-a-revelionului/
 

Vizualizări: 1905
 

Cuvinte cheie: ,