Preșcolari/Comportament și dezvoltare

Cum sa cresti copii miliardari

Cum sa cresti copii miliardari

O vorba veche a evreilor sustine ca cine munceste din greu nu are timp sa faca bani[1]. Daca si tu ai ajuns la aceeasi concluzie insa ti se pare ca este prea greu sa te mai schimbi poate ca te gandesti ca pentru copiii tai aceasta poate fi o cale mai buna. Poate ca ei pot invata abilitatile necesare unui antreprenor, astfel incat ei sa aiba sanse mai mari sa ajunga miliardari. Iata cum ar trebui sa-ti cresti urmasii astfel incat sa aiba mai multi bani decat ti-ai imaginat tu vreodata.

 1. Invata-i sa fie constienti de multitudinile de optiuni pe care le ofera viata

Lumea abunda de oportunitati, iar o persoana poate duce orice viata doreste insa trebuie sa inveti sa le vezi si sa gasesti modalitatea de a construi o afacere de succes din ele. Sunt nenumarate exemple de oameni care si-au transformat pasiunile in business-uri de milioane de euro.

 1. Invata-i dragostea pentru munca

Dupa ce te imbogatesti poti sa mergi sa te relaxezi in cele mai scumpe statiuni ale lumii. Insa imbogatirea necesita munca. Copiii trebuie sa exceleze in munca psihica si sa aiba rezistenta fizica. In plus, trebuie sa fie in acelasi timp flexibili si duri.

 1. Invata-i dragostea pentru oameni

Singura modalitate prin care te poti imbogati este sa le satisfaci nevoile celorlati. Trebuie sa ai afinitati pentru semenii tai. Copiii tai trebuie sa inteleaga ca nu sunt nici deasupra insa nici sub alti oameni.

 1. Invata-i sa fie generosi

Cei care primesc mult trebuie si sa ofere la fel de mult. Pentru oamenii bogati adevarata avere nu sta in bani si in alte lucruri materiale, ci in timpul pe care il au la dispozitie. Milionarii lumii isi educa urmasii ca atunci cand au timp sa-l foloseasca in slujba celorlalti si s-o faca din toata inima. Daca ofera bani fara a da si timp inseamna a crea distante intre oameni.

 1. Invata-i despre puterea mentala

In general, oamenii rationali nu devin antreprenori. Oamenii de afaceri trebuie sa ia decizii importante bazandu-se pe informatii partiale. Trebuie sa sa mearga inainte fara sa stie daca urmatorul pas ii poate sustine greutatea sau va calca in gol. Trebuie sa guste esecul si sa fie inspirat de el. Sa invete sa mearga mai departe in ciuda indoielilor si a parerilor celorlalti ca ar trebui sa se opreasca. In plus, oamenii de afaceri trebuie sa fie superputernici din punct de vedere mental si sa faca fata la tragediile pe care chiar ei le-au generat.

 1. Minciuna, inselaciunea si furtul

Lumea este plina si de oameni rai, iar copiii tai trebuie invatati sa-i depisteze, insa pentru asta trebuie sa-si dezvolte abilitatile si tehnicile necesare. Trebuie sa invete sa judece dintr-o privire oamenii. Insa nu-i pot invata comportamentul corespunzator izolandu-i de persoanele cu un comportament deplasat.

 1. Invata-i sa fie orientati catre rezultat

In general, antreprenorii sunt orientati spre rezultat si sunt mai putin interesati de modul prin care isi indeplinesc obiectivul. Tocmai de aceea, antreprenorii nu obtin note atat de bune la scoala, unde profesorii sunt orientati spre procesul prin care un elev obtine rezultatul.

 1. Invata-i aritmetica

O persoana care nu se stie sa faca adunari si scaderi in gand va avea mari dificultati atunci cand va trebui sa va trebui sa gestioneze o afacere. Nicio scoala nu te invata cum sa gestionezi fluxul monetar al unui business. Trebuie sa depui efort pe termen lung pentru a deprinde aceste abilitati.

 1. Fara alocatie. Fara job-uri obisnuite

Nimeni nu s-a imbogatit vreodata muncind pentru a-si castiga existenta. Sa-ti vinzi timpul pentru bani este jocul pierzatorilor. Alocatia nu ii invata pe copii sa caute oportunitati. Tu ar trebui sa ii cresti intr-un spirit diferit. Spre exemplu, ei pot spera sa obtina orice suma de bani la care pot visa daca au planul perfect pentru obtinerea ei. Care este scopul lor? Ce alternative au? Trebuie educati sa recunoasca oportunitatile si sa profite de ele. (Si daca, totusi, te gandesti sa-i ajuti sa obtina o slujba indruma-i spre vanzari – nu poti ajunge nicaieri daca nu stii sa folosesti persuasiunea – iar asta nu se invata in scoala).

 1. Valoare

Singura cale de a deveni milionar este sa profiti de oportunitatile care iti vin in cale. Iar misiunea ta este sa-ti dotezi copilul cu instrumentele care sa il ajute sa contruiasca bunastarea pornind de la o oportunitate si, prin aceste eforturi, sa aduca valoare in lume.

Sursa: businessinsider.com

Imagine de Esi Grünhagen[2] de la Pixabay[3]
Endnotes:
 1. bani: https://sfatulparintilor.ro/prescolari/comportament-si-dezvoltare/cand-copilul-fura-de-la-parinti-ce-trebuie-sa-stii-ca-sa-gestionezi-situatia/
 2. Esi Grünhagen: https://pixabay.com/ro/users/FeeLoona-694250/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1864718
 3. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1864718
 

Vizualizări: 6433
 

Cuvinte cheie: , , , , , , ,