Preșcolari/Comportament și dezvoltare

Cele 7 calitati ale unui tata perfect

calitati ale unui tata perfect - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - people-3120717_1920

Rolul unui tata[1] in familie este la fel de important ca cel al mamei. Copiii au nevoie de o legatura emotionala cu tatal lor, care devine modelul de comportament masculin pentru viitorul adult.

“Absenta tatalui (atat fizica, dar si emotionala) a facut ca multi dintre copii sa se simta abandonat, orfani”, spun specialistii. Pana acum, tatal avea rolul de a munci din greu pentru a avea ce pune pe masa copiilor. In acele timpuri, tatii isi manifestau dragostea muncind pentru copiii lor, nu jucandu-se cu copiii lor.

Vremurile s-au schimbat, iar mamele si tatii isi impart rolurile in oferirea suportului emotional, dincolo de suportul material.

Iata 7 calitati ale tatalui perfect.

  1. Tatal iubitor

Un tata isi accepta si isi iubeste copilul asa cum este, partile lui bune si rele, cu abilitatile lui. Un tata isi incurajeaza copilul si ii lauda fiecare reusita, astfel incat copilul sa capete stabilitate si incredere de sine.

  1. Tatal invatator

Tatal isi face timp pentru copilul sau ca sa interactioneze cu el si sa-l invete diverse lucruri, de la valori de viata la abilitati.

  1. Tatal protector

Tatal protector nu-l apara doar de lucrurile care ii fac rau fizic, ci isi invata copilul cum sa se protejeze de valorile negative.

  1. Tatal care ofera

Un tata ii ofera copilului sau atat suport material, cat si suport emotional, atunci cand acesta are nevoie de viziune si inspiratie.

 

 

  1. Tata iertator

Un tata iarta, chiar si atunci cand copiii il ranesc. El nu inchide canalele de comunicare si lasa ranile sa se vindece. Iar atunci cand el insusi greseste, are grija sa-si ceara iertare de la copii. Astfel isi invata copiii lectia iertarii.

Sursa: Smartparenting.com.

Imagine de skalekar1992[2] de la Pixabay[3]

Endnotes:
  1. tata: https://sfatulparintilor.ro/prescolari/comportament-si-dezvoltare/7-lucruri-pe-care-un-tata-bun-nu-le-face/2/
  2. skalekar1992: https://pixabay.com/ro/users/skalekar1992-7886055/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3120717
  3. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3120717
 

Vizualizări: 6829
 

Cuvinte cheie: , , ,