Sfatulparintilor.ro

Ce trebuie sa stii despre machiaj si pictarea pe fata a copiilor

pictarea pe fata a copiilor

Machiaj copii. Nu e petrecere pentru copii care sa nu se termine cu o pictura pe fata. De asemenea, inca de la varste mici, fetitele vor sa-si imite mamicile si sa se machieze. Mai mult, industria cosmetica a inceput sa transforme copiii in public tinta pentru produsele lor la a caror promovare folosesc persoanejele din serialele preferate ale celor mici. Din pacate, insa, bucuria copiilor se poate transforma in cosmarul parintilor, mai ales daca vopselurile si fardurile folosite nu sunt corespunzatoare varstei si pielii copilului sau, mai rau, contin substante periculoase.

Machiaj copii. Substante periculoase

Daca esti de acord cu machiajul sau pictarea pe fata a copiilor, iata care sunt substantele dupa care ar trebui sa te uiti pe lista ingredientelor.

Arsenic

In doze mari, arsenicul poate cauza stari de voma, diaree, deshidratare si intrare in stare de soc. In plus, arsenicul este considerat cauzator de cancer.

Plumb

Expunerea la plumb afecteaza grav creierul si sistemul nervos, incetineste dezvoltarea, abilitatile de invatat si contribuie la aparitia tulburarilor de comportament. Metalele grele se pot gasi in culorile inchise.

Cadmiu

Expunerea la cadmiu poate cauza probleme la rinichi si la plamani.

Te mai poate interesa: Psiholog Monica Bolocan: Sindromul copiilor suprasolicitati in cursa pentru performanta

Crom

Folosit pe post de colorant, cromul poate afecta organele interne si poate creste riscul de cancer la plamani.

Parabeni

Parabenii afecteaza glandele endocrine, tulburand echilibrul hormonal. Pentru ca pot imita estrogenul, parabenii cresc riscul dezvoltarii celulelor canceroase la san.

Formaldehide

Formaldehidele sunt folosite pe post de conservant si au potential cancerigen. Pe lista de ingrediente acestea pot fi denumite DMDM hydantoin, imidiazoldinal urea sau diazolydinal.

Compusi organici volatili (COV)

Compusii organici volatili pot afecta glandele endocrine si au potential cancerigen. Pe lista ingredientelor produselor cosmetice pot fi gasite sub denumirea styrene, ethylbenzene, vinyl acetate.

Talc

Talcul poate fi contaminat cu azbest, o substanta declarata cu potential cancerigen. Inhalarea acestuia poate cauza tulburari respiratorii. De asemenea, talcul a fost asociat cu aparitia cancerului ovarian si endometrial.

Nu rata nici: Ce semnifica culoarea turcoaz. Trasaturile de personalitate ale celor care prefera turcoazul

Parfum

Parfumul din produsele cosmetice poate fi de natura chimica si poate contine substante cu potential cancerigen precum acetaldehyde, benzophenone, dichloromethane, styrene sau titanium dioxide. Verifica aceste substante pe lista ingredientelor produselor pe care le cumperi. Daca le regasesti, evita-le caci pot cauza alergii, iritatii, dar si tulburari ale functiilor ficatului, plamanilor, rinichilor.

Siliciu

Siliciul poate fi folosit pe post de absorbant sau ca factor de ingrosare. Expunerea la siliciu poate fi toxica pentru ficat, sistemul respirator si rinichi.

Aceasta lista a rezultat in urma analizelor de laborator efectuata de Breast Cancer Fund pe produse de machiaj si pictura de fata pentru copii, in Statele Unite ale Americii. Reprezentantii Breast Cancer Fund recomanda parintilor urmatoarele:

– sa cumpere produse sigure, care nu au pe lista ingredientelor substantele mentionate mai sus.

– sa evite nuantele inchise

– sa nu-si lase copiii sa se machieze, sa isi vopseasca parul, sa-si faca unghiile sau sa isi dea cu ruj.

Sursa: draxe.com

foto: Pixabay.com

Exit mobile version