Daca ai un copil care isi roade unghiile, nu te supara, nu este singurul. Aproximativ 50% dintre copiii intre 10 si 18 ani isi rod unghiile cel putin ocazional. In timp ce unii copii isi musca unghiile pentru ca sunt agitati, altii nu stiu ce altceva sa faca atunci când se simt anxiosi. Nu-ti place ca al tau copil are un astfel de obicei si vrei sa afli ce inseamna cand copilul isi roade unghiile?
Afla ca rosul unghiilor este unul dintre cele mai frecvente „obiceiuri nervoase”, asa cum este si rasucirea parului sau ridicarea nasului si suptul degetului mare.
Ce inseamna cand copilul isi roade unghiile, spre disperarea parintilor
Rosul unghiilor ar putea afecta dinti si unghiile copilului. Daca aveti un copil care obisnuieste sa isi roada unghiile, mergeti si vorbiti cu un medic dentist. In cea mai mare parte, rosul unghiilor nu creeaza probleme grave de sanatate. In schimb, este un obicei nervos care de multe ori innebuneste parintii.
Daca a inceput sa-si roada unghiile din senin, ar trebui sa va ganditi daca cel mic ar putea suferi de anxietate sau stres.
Cum faci un copil sa nu isi mai roada unghiile
Daca aveti un copil care obisnuieste sa isi roada unghiile, afla cum il poti ajuta sa scape de acest obicei enervant.
Isi roade unghiile, taiati-le zilnic. Taierea unghiilor copilului tau reduce suprafata de sub unghii – si inseamna mai putina murdarie, murdarie si bacterii care pot patrunde in gura.
Isi roade unghiile, gaseste un inlocuitor. Cautati ceva sanatos pe care copilul dumneavoastra il poate pune in gura. Pentru un copil mai mare, ar putea fi o gustare obisnuita usor crocanta sau bastoane de morcov. Nu apelati la gustari dulci.
Isi roade unghiile, oferiti-i copilului altceva pe care sa se concentreze. Gasiti ceva care va mentine degetul copilului activ.
Imagine de Alexas_Fotos de la Pixabay