Preșcolari/Comportament și dezvoltare

7 lectii de viata pe care le invatam de la frati

frati bebelus - sfatulparintilor.ro - flickr_com

Sa ai frati este cel mai mare dar pe care il primesti de la viata. Dar cu siguranta in copilarie, nu i-ai fi ales niciodata pe fratii sau surorile tale pentru ca erai de parere ca-ti fac viata imposibila. Iata cateva lectii pe care le inveti de la frati si pentru care trebuie sa le multumesti.

 

Fratii te invata sa imparti

Un copil singur are totul doar pentru el. Toate atentia, toate hainele, toate jucariile, toate cadourile. Intr-o familie cu mai multi copii trebuie sa imparti. Totul. De la desert la camera, hainele sunt mostenite de la el, jucariile sunt pentru toata lumea. Si afectiunea tatalui si a mamei, care stiu sa o ofere in mod egal.

 

 

Oameni speciali

Un frate sau o sora este o persoana speciala, fara indoiala. Dar cel mai frumos este ca el sau ea sunt capabili sa te faca sa te simti special. Cel mai bun remediu pentru stima de sine este un frate care te vede drept cea mai speciala persoana din lume.

 

Citeste continuarea pe COPILUL.RO[1]

 

Endnotes:
  1. COPILUL.RO: https://www.copilul.ro/comunicare-copii/emotiile-copiilor/7-lectii-de-viata-pe-care-le-invatam-de-la-frati-a21068.html
 

Vizualizări: 240
 

Cuvinte cheie: