Familie-Părinţi/Actualitate

4 trucuri de curatenie ale unei mame ocupate

sfatulparintilor.ro - Curatenie la domiciliu

Sa fii mama este o slujba foarte solicitanta. Trebuie sa mentii casa in ordine, sa trezesti copiii, sa le da de mancare, sa te ocupi de treburile casnice, de job, de sot. DE TOT! Ca toate aceste sarcini sa nu fie coplesitoare, o mama ocupata stie ce are de facut, astfel incat sa nu sufere de epuizare sau sa se neglijeze.

 

Iata 4 trucuri de curatenie ale mamelor ocupate.

 

  1. Foloseste inteligent diminetile

Acorda 15 minute in fiecare dimineata unei sarcini: aduna rufele murdare, sterge podeaua din baie, fa patul copiilor etc.

 

 

  1. Spala vasele imediat ce le folosesti

Sa te intorci de la serviciu si sa gasesti un munte de vase unsuroase de spalat este un adevarat cosmar. Spala vasele imediat ce le folosesti si incurajeaza-ti copiii si sotul sa faca la fel.

Afla aici [1]ce treburi casnice pot face copiii in functie de varsta.

 

 

 

  1. Fa ordine seara

Petrece 5 minute pe seara sa pui in ordine lucrurile imprastiate de copii prin casa. Dincolo de faptul ca le vei gasi mai usor a doua zi, casa ta va arata mult mai ordonata.

 

 

  1. Fii un exemplu bun

Cel mai usor mod de a-ti invata copilul sa faca ordine si sa pastreze curatenia este sa fii tu insati un model. Invata-ti copilul de mic cu responsabilitatile casnice: sa sorteze rufele, sa stearga praful, sa stranga masa etc.

 

Ghidul pe varste al treburilor casnice pe care le pot face copiii il gasesti aici[2].

 

Endnotes:
  1. aici : http://sfatulparintilor.ro/prescolari/comportament-si-dezvoltare/5-treburi-casnice-pe-care-copiii-ar-trebui-sa-le-faca-ghid-pe-varste/
  2. aici: http://sfatulparintilor.ro/prescolari/comportament-si-dezvoltare/5-treburi-casnice-pe-care-copiii-ar-trebui-sa-le-faca-ghid-pe-varste/
 

Vizualizări: 4089
 

Cuvinte cheie: , ,