Preșcolari/Comportament și dezvoltare

3 tehnici de negociere cu copilul direct de la psiholog

Cum sa le spui copiilor TE IUBESC - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - people-2566854_1920

Psihoterapeutul Bogdana Păcurari a oferit în cadrul „Orei de Parenting” informații privitoare la tehnicile de negociere cu copilul. Nu trebuie să uităm că negocierea este cea care îl va ajuta pe copil să devină o persoană autonomă, independentă, care va ține cont și de limite și de constrângeri, dar care va ști și să găsească soluții creative pentru rezolvarea problemelor.

Primul aspect asupra căruia s-a oprit psihologul a fost să atragă atenția asupra următorului fapt: negocierea se poate face în funcție de stadiul de dezvoltare al copilului. De exemplu, în primul stadiu al dezvoltării (0-2 ani), copilul nu este dezvoltat din punct de vedere cognitiv pentru a accepta negocierea. Cu timpul său, dobândește acele abilități (precum cea de a asculta) care-i vor permite să poarte o negociere.

Negocierea îi va utilă copilului pentru că îi va permite să-și construiască abilități de viață utile: capacitatea de exprimare, cea de a considera propriile nevoi și pe ale celuilalt, de a găsi soluții creative la probleme. În plus, negocierea va putea oferi momente de conexiune minunate între părinte și copil. Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/3i915BL[1]

Endnotes:
  1. https://bit.ly/3i915BL: https://bit.ly/3i915BL
 

Vizualizări: 73
 

Cuvinte cheie: