4 greseli pe care le fac parintii cand isi hranesc copiii. Punctul 3 il ignora toti!

by Sfatul Parintilor | 26/10/2017 20:10

Nimeni nu-i perfect si toti parintii mai fac si erori. Mai ales cand vine vorba despre alimentatia copiilor lor. Nu e cazul sa ne panicam, insa nici sa repetam aceste greseli la nesfarsit nu e de acceptat.

 

Iata care sunt cele mai frecvente patru erori ale parintilor cand isi hranesc copiii, potrivit site-ului epicurious.com.

 

 

1. Sucuri dimineata, la pranz si seara

O cutie de cola contine 155 de calorii. Daca obisnuieste sa bea chiar doua zi pe, copilul tau a facut deja doza de calorii numai din suc. Daca vrei sa schimbi ceva in acest sens, da-i sa bea numai apa sau ceai neindulcit. Ca sa mai schimbi gustul poti sa-i oferi un pahar cu apa minerala in care ai pus o felie de lamaie, portocala sau orice alt fruct ai in casa.

 

 

2. Snaks-uri in loc de mancare

Multi parinti se plang ca cei mici la cina spun ca se simt „plini” si doar ciugulesc cate putin. Este normal, pana la urma, daca ne gandim ca peste zi, copiii vostri s-au giftuit cu snaksuri, prajiturele sau alte alimente daunatoare. Este bine sa obisnuiti copiii cu gustarile dintre mese, insa acestea trebuie sa fie compuse din mere, morcovi, nuci.

 

 

3. Copilul nu participa la decizie

Nu hotarati singuri ce sa-i dati copilului la mese. Lasati-l sa aleaga, chiar daca este mic. Se va simti important si bagat in seama. In plus, daca va refuza mancarea, ii veti putea spune ca el singur a hotarat ce sa manance si ca nu mai are nici o scuza sa o dea deoparte.

 

 

4. Marimea conteaza

Cand vine vorba de portiile ideale pentru copiii, parintii se afla pe un taram inca necunoscut. Potrivit unor studii, adultii au tendinta sa dubleze portiile de care au de fapt nevoie copiii lor. In medie, prescolarii au nevoie de 1000 de calorii pe zi, elevii din scoala elementara de 1400, cei din gimnaziu 1600, liceenii – pana in 2500 de calorii. Cantitatea variaza si in functie de cat de multe exercitii fizice face copilul, dar si de cat de dezvoltat este fizic.

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/prescolari/alimentatie-prescolari/4-greseli-pe-care-le-fac-parintii-cand-isi-hranesc-copiii-punctul-3-il-ignora-toti/