SFATGRADINITE.RO: 4 sfaturi pentru parinti de la educatori - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

SFATGRADINITE.RO: 4 sfaturi pentru parinti de la educatori

Sfatulparintilor » Preșcolari » Activități » SFATGRADINITE.RO: 4 sfaturi pentru parinti de la educatori
copii gradinita - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Pare mult pana cand va incepe un nou an scolar. Insa daca in anul scolar 2016-2017 iti vei duce prima data copilul la gradinita, ar fi bine sa incepi pregatirile inca de pe acum.

Iata 4 sfaturi pentru parinti de la educatori.

 

  1. Antreneaza-i independenta

Desi copiii de 3-4 ani au nevoie din plin de ajutorul parintilor, ei ar trebui antrenati spre independenta. La gradinita sunt nevoiti sa se descurce singuri in multe situatii: imbracat, dezbracat, incaltat, mers la baie, spalat pe maini, pe dinti, sters la nas etc.

Educatorii le recomanda parintilor sa nu sara imediat in ajutorul copiilor, ci sa apeleze la sintagme de genul “Te pot ajuta sau te descurci singur?!”. Acest lucru le va creste copiilor stima de sine.

Daca cel mic isi face patul sau daca se imbraca total “anapoda” dupa gustul tau, nu incerca sa “dregi” ce a facut. Va observa si va fi foarte dezamagit. Chiar daca este ceva gresit, cine atinge perfectiunea?! Lasa-ti copilul sa experimenteze si asa va ajunge din ce in ce mai bun.

Sarcini simple precum udatul unei flori, scosul rufelor din masina de spalat, sortarea sosetelor sunt menite sa le creasca increderea de sine si le vor dezvolta independenta. Ei se vor simti din ce in ce mai capabili de fortele lor si se vor considera membri cu responsabilitati depline in cadrul familiei.

Pe langa aceasta, se vor descurca de minune si cand vor fi singuri la gradinita.

 

Citeste continuarea pe SFATGRADINITE.RO.

 

 

NU UITA de Concursul SFATGRADINITE.RO: Vorbesti despre gradinita copilului tau si castigi!

Tu te-ai inscris?

 

Data articol: 06/10/2015