Shop
Ultimele 100 de articole

Magazin Online/Icoane Sfintite de pe Muntele Athos

Icoana pentru MAMA SI COPIL: Prea Sfanta Fecioara Maria Grabnic Ascultatoarea

30 septembrie 2012, , Vizualizări: 2,443
[nggallery id=2]

 

Prea Sfanta Fecioara Grabnic Ascultatoarea este cinstita in intreaga lume, mai ales ca ocrotitoare a relatiei mama copil si ca ajutatoare pentru femeile care nu pot naste prunci.

Ea se amplaseaza in sufragerie sau in acel loc unde se reuneste cel mai mult familia cu mama, tata si copii.

 

Icoana aceasta protejeaza relatiile sufletesti dintre membrii familiei, ca acestea sa se aseze pe fundamente corecte, ca sa fie aparati si luminati si sa existe intelegere, armonie si respect reciproc.

 

Icoana este lucrata pe lemn, este tratata cu apa sfintita, miruita si sfintita in slujbele de pe Sfantul Munte. Pe verso este certificatul de garantie care confirma producerea sa in Grecia pe Muntele Athos.

Dimensiune: 13 cm x 18 cm.

Pret : 65 lei + transportul.

Transportul poate fi prin curier sau prin Posta Romana, la alegere.

Plata se face in sistem RAMBURS la posta sau la curier.

 

 

Coletul va sosi de la firma SC EVALUARI IMOBILIARE SRL, firma detinatoare a siteului www.sfatulparintilor.ro

 

Comenzile se primesc pe email: office@sfatulparintilor.ro

———————–

ICOANELE REALIZATE LA MANASTIRI DE PE SFANTUL MUNTE ATHOS CE SE POT CUMPARA DIN MAGAZINUL SFATULPARINTILOR.RO SUNT:

 

Icoana pentru AJUTOR SI SANATATE Maica Domnului cu 3 maini

Icoana pentru PROTECTIA CASEI unde este amplasata Maica Athosului

Icoana pentru MAMA SI COPIL Maica Domnului Atotascultatoarea (sau Grabnic Ajutatoarea)

Icoana linistii sufletesti BINECUVANTAREA LUI IISUS

———————–

 

 

In partea de jos a sa este inscriptionat de calugari “Agion Oros” in greaca, care inseamna “Sfantul Munte”, ca dovada a provenientei ei. Mai multe informatii despre Muntele Athos si importanta lui in lumea crestin ortodoxa puteti gasi la finalul acestui material.

 

Povestea si semnificatia icoanei Grabnic Ascultatoarea:

 

Reproducerea icoanei Prea Sfanta Fecioara Maria Grabnic Ascultatoarea este o icoana deosebita ca reprezentare, una din putinele icoane in care Fecioara Maria are alaturi si ingeri pazitori iar pruncul Iisus care ii sta in brate face din mana dreapta semnul blagosloveniei, al binecuvantarii.

 

Semnificatia icoanei A Tot Ascultatoarea este, precum ii spune numele, ca membrii familiei  nu doar sa se auda ci si sa se asculte. Respectiv sa se auda cu sufletul nu doar cu urechile, o diferenta foarte importanta pentru a exista intelegere si armonie.

Prin aceasta icoana, Fecioara Maria asculta membrii familiei care vin la ea si ii spun ce au pe suflet.

Rugaciunea la aceasta icoana ajuta pentru a primi ghidare, idei, indrumare si ganduri potrivite de a actiona cand te afli in dubii si nu stii cum e mai bine sa alegi, sa actionezi in viata.

 

Calugarii de pe Sfantul Munte spun ca, daca te rogi cu credinta la A Tot Ascultatoarea, ea indeplineste orice dorinta. Insa e fundamental important sa crezi. Multe cazuri de la fata locului confirma dorinte implinite si minuni infaptuite de A Tot Ascultatoare.

 

Icoana este benefica si pentru ca persoana care se inchina la ea sa ia binecuvantare pentru orice nou inceput: de zi, de calatorie, de drum, de orice tip.

 

Comenzile se primesc pe email: office@sfatulparintilor.ro

 

Sfaturi de la calugari de pe Sfantul Munte. Cum sa folosesti icoana Grabnic Ascultatoarea?

 

Calugarii de pe Sfantul Munte Athos spun ca icoana cea mai potrivita pentru tine este cea care simti ca ti se lipeste de suflet, ca aspect sau ca semnificatie.

Alege un moment prielnic in fiecare zi, in care sa nu fii perturbat de treburile cotidiene.

Este de preferat sa iti faci un iconostas in casa ta, acel loc din casa unde iti tii icoanele, cel mai bine orientate spre rasarit si avand alaturi o candela.

Daca nu ai o candela, poti folosi o lumanare de ceara, clasica, de la biserica, ce poate arde in timp ce iti faci rugaciunea.

Roaga-te la aceasta icoana Grabnic Ascultatoarea asa cum simti, adanc, din suflet, pentru ceea ce este important pentru tine sau familia ta. Roaga Fecioara sa iti binecuvanteze orice inceput de zi, de drum, de proiect, pentru tine sau pentru copii tai ori partenerul de viata.

Este bine pentru suflet ca intotdeauna rugaciunea ta sa contina recunostinta pentru tot ce este bun si frumos in viata ta. Deseori, o rugaciune este doar despre a multumi si mai putin despre a cere.

Rugaciunea autentica este dialogul dintre sufletul tau – bucata de dumnezeire din tine – si Divinitate, ea porneste nu din minte ci din inima. In timp ce te rogi, imagineaza-ti ca te afli adanc in interiorul inimii tale unde esti in siguranta. Atunci cu adevarat rugaciunea ta porneste spre destinatie si este autentica.

 

Despre Muntele Athos din Grecia, Halkidiki:

 

Muntele Athos este un munte si peninsula in Halkidiki, Macedonia, Grecia. Considerat patrimoniu universal si stat cu guvernare de sine statatoare in Republica Elena, Athos este locul unde se gasesc 20 manastiri ortodoxe celebre aflate sub directa jurisdictie a patriarhului din Constantinopol. Today Greeks commonly refer to Mount Athos as the „Holy Mountain”

Muntele Athos este singurul loc din Grecia dedicat in totalitate rugaciunilor si preaslavirii lui Dumnezeu. De aceea el este numit Sfantul Munte.

Sfantul Munte are 350 kilometri patrati. Frumusetea naturala a acestui loc este extraordinara.

Nu este permis decat accesul barbatilor pe Muntele Athos, care este numit „Gradina Fecioarei” de catre calugari. Numai barbati trecuti de 18 ani care sunt crestin ortodoxi au permisiunea sa traiasca pe Athos, fie ca si calugari ori muncitori.

Conform traditiei, Fecioara Maria naviga impreuna cu Sfantul Ioan de la Joppa spre Cipru ca sa viziteze pe Lazarus. Din cauza vremii neprielnice, vasul a trebuit sa ancoreze aproape de portul Klement, actualmente locul unde se gaseste manastirea Iviron. Fecioara Maria a coborat pe mal si, uluita de frumusetea naturala salbatica a muntelui, ea l-a binecuvantat si si-a intrebat Fiul daca aceasta poate fi gradina Ei. O voce s-a auzit spunandu-i: „Fie ca acesta sa fie mostenirea si gradina Ta, un paradis si un loc de salvare a tuturor sufletelor ce cauta sa se salveze.”.

Din acel moment, Sfantul Munte a fost consacrat drept Gradina Maicii Domnului si a fost interzis accesului oricarei alte femei in afara de Sfanta Fecioara care isi face des aparitia printre calugari, testandu-le credinta, conform marturiilor culese de la calugari la fata locului. Numai calugarii cu har foarte mare ii pot simti prezenta Fecioarei printre ei, aceasta fiind o alta forma de a se face distinctia intre nivelele si intensitatea credintei celor ce o preaslavesc pe Sfantul Munte.

Comenzile se primesc pe email: office@sfatulparintilor.ro

 

« Continua cumparaturile
Meniu