De ce sunt copiii atrasi de trenuri? Explicatiile cercetatorilor

by Sfatul Parintilor | 20/12/2017 20:11

Poate ca ai observat ca multi copii sunt atrasi de trenuri, fara sa intelegi care este motivul. Asa se explica si succesul extraordinar de care s-a bucurat serialul animat Locomotiva Thomas si Prietenii sai.

 

Oamenii de stiinta au analizat ce se ascunde in spatele atractiei deosebite pe care copiii o au in ceea ce priveste trenurile. Ei au descoperit ca, atat baietii, cat si fetitele au o atractie biologica asupra obiectelor cu roti.

 

“De vina” este nivelul de testosteron din corp. Cu cat acesta este mai mare, cu atat copiii sunt mai atrasi de trenuri, masini si alte obiecte cu motor.

 

 

N-ar trebui sa te ingrijoreze deloc faptul ca micutii tai sunt “indragostiti” de trenulete si nu mai vor sa se joace cu altceva. De fapt, daca n-ar fi existat aceasta pasiune pentru lucrurile care se misca (mingi, roti, masinute si trenulete, umanitatea n-ar mai fi existat. Aceste jucarii ii ajuta pe copii sa inteleaga lumea din jurul lor, sa invete notiuni precum tridimensionalitate, mecanisme, angrenaje. Cei mici descopera ce inseamna spatiul, fac corelarea intre spatiu si distante, inteleg ce inseamna viteza, timpul etc. Toate acestea il vor ajuta sa inteleaga mai usor, la scoala, notiuni de matematica, fizica, tehnologie si inginerie.

 

 

Locomotiva Thomas[1] si prietenii sai

locomotiva thomas[2]

Cu o locomotiva Thomas de impins si o intreaga schema cu sine, copilul tau va descoperi divertismentul, jocul interactiv pe masura ce traverseaza barierele, cand il trimite pe Thomas in jos pe rampa, se opreste la turnul de apa si foloseste semnalele suierate. Este inceputul unei relatii care se va dezvolta si va alimenta imaginatia copilului tau pentru urmatorii ani!

Varsta recomandata: peste 18 luni.

Endnotes:
  1. Locomotiva Thomas: http://www.fisher-price.com/ro_RO/index.html
  2. [Image]: http://sfatulparintilor.ro/wp-content/uploads/2017/11/locomotiva-thomas.jpg

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/jucarii-istete/de-ce-sunt-copiii-atrasi-de-trenuri-explicatiile-cercetatorilor/