Sfatulparintilor.ro

Cele mai bune jucării pentru băieți și fete cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani

jucării pentru băieți și fete cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani

Atunci când vine vorba despre jucării copii, orice părinte vrea să aleagă ceva care să placă atât micuțului, cât și să îl distreze, dar poate chiar să fie și educativ. Joaca este foarte importantă pentru cei mici pentru că în acest fel ei descoperă lumea din jurul lor. Este mult mai ușor pentru copii să învețe prin joacă, mai ales că își dezvoltă abilități sociale, de mobilitate, atenție și creativitate. Este de înțeles de ce vom acorda o atenție sporită atunci când alegem jucării copii.

În fiecare perioadă copiii se dezvoltă diferit și au nevoie de altfel de jucării în funcție de aceste etape. Acestea sunt câteva dintre caracteristicile copiilor între 6 și 8 ani:

Ce jucării de copii poți achiziționa în perioada 6-8 ani?

De ce să ții cont atunci când alegi jucării copii?

Găsirea jucăriei ideale pentru copil este o sarcină care necesită timp și atenție, deoarece printre atât de mulți stimuli publicitari, prețuri și modele este uneori dificil să nu te amețești și să alegi bine.

În principiu, este esențial să arăți și să dai importanță instrucțiunilor de siguranță ale jucăriei, verificând, de asemenea, că este cea indicată pentru vârsta bebelușului sau a copilului.

Nu cumpărați jucării în unități nespecializate și optați pentru afaceri responsabile unde sunt vândute jucării originale și unde vă pot informa, sfătui, afla despre originea jucăriei și care vă va permite o returnare ulterioară dacă jucăria nu este pe placul copilului.

Alegeți jucării care să permită copilului să ocupe un loc central și o atitudine activă, astfel încât să fie cu adevărat stimulante și distractive pentru ei, fără ca ei să devină simpli spectatori ai jucăriei. 

Nu alegeți jucării numai pentru natura lor instructivă sau „educativă”. Jucăria ar trebui să fie distractivă și interesantă pentru copil și, dacă nu este, nu își îndeplinește scopul.

Încercați să nu vă lăsați păcăliți de publicitate, care poate fi adesea înșelătoare. Deși trebuie să țineți cont de asta pentru a ști ce este în magazinele de jucării sau ce le poate plăcea copiilor, nu trebuie neapărat să cumpărați ceea ce este la modă sau ce apare foarte des la televizor.

Nu cumpărați o anumită jucărie, deoarece este scumpă. Prețul nu merge mână în mână cu distracția sau calitatea. O jucărie ieftină poate fi foarte distractivă pentru copii.

Nu vă decideți în funcție de propriul gust: ceea ce vă plăcea când erați copil nu va coincide cu ceea ce place copilului dumneavoastră acum. Vremurile se schimbă și la fel și nevoile.

Știți ce cumpărați: dacă este un joc pentru consolă, o jucărie sau un joc de societate, este important ca adulții să știe cum funcționează, cum să îl joace, care sunt personajele, regulile etc. Pentru că există jocuri cu lozinci care nu sunt potrivite sau ideale pentru copii.

Alegeți o jucărie care nu este sexistă, violentă sau care transmite valori contrare celor insuflate acasă.

Nu oferiți întotdeauna o jucărie similară sau același tip de joc de fiecare dată, deoarece copilul „o iubește”. Varietatea îi ajută pe copii să se bucure de experiențe diverse și le stimulează dezvoltarea din diferite puncte de vedere.

Exit mobile version