Cum stai cu limitele în relații? Ești respectat sau te simți călcat în picioare ? Știi ca în noile energii relațiile se vor rescrie, modifica sau chiar dezintegra pentru ca tu sa înveți sa te iubești și respecți pe tine ? De ce unii nu te tratează cum meriți?
Iata raspuns pretios in continuare de la Lucratorul de Lumina Christina Lopes, in traducerea Mihaelei Dan.
Avem nevoie de clarificari in noile vremuri pe care le traim in care lumea se schimba definitiv si noi o data cu ea.
Omenirea traverseaza vremuri fara precedent. Suntem in plin proces de schimbare prin care ne desprindem de o lume asa cum o stiam dintotdeauna si sub ochii nostri se cladeste o lume noua in care functionarea noastra va fi din spatiul si energia inimii si mai putin a mentalului. Daca traiesti in aceste vremuri pe Terra, inseamna ca sufletul tau a ales sa participe la acest unic fenomen prin care vibratia planetei creste si automat totul se transforma – actiuni, comportamente, tipare, ganduri, emotii. Toate trebuie sa fie de o vibratie mai inalta, compatibila cu cea a codurilor de lumina ce scalda Pamantul de cel putin 2 ani incoace. De ce multi am trait si traim crize existentiale profunde pe plan personal, profesional, de relatii, de identitate ? De ce multi ne simtim rataciti, fara directie, in timp ce altii parcurg drumul cu usurinta ?
Sursa : https://www.facebook.com/dan.mihaela.503
Mesajul lui Christina Lopes:
Stabilirea unor limite ferme/ sănătoase în relațiile cu cei din jur este cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru tine.
Faptul că nu ai stabilit limite sau ai stabilit niște limite firave poate duce la deterioarea relațiilor tale și chiar la apariția unor probleme în ceea ce te privește: stimă de sine redusă, respect de sine scăzut, sentimentul neputinței sau chiar probleme de sănătate.
Vreau să fie clar: limitele nu sunt „ziduri” pe care le ridicăm în jurul nostru, care ne izolează de cei care sunt dincolo de zid. Zidurile te separă de ceilalți, fac imposibilă conexiunea cu alți oameni, te izolează.
Limitele în relații sunt niște reguli care reglementează modul în care interacționăm cu ceilalți, în care ne conectăm cu ceilalți. Limitele pe care le stabilim îi informează pe ceilalți oameni cum dorim/ permitem să fim tratați și cum avem de gând să îi tratăm pe ei.
Deci dacă vorbim despre limite nu este vorba despre faptul că nu vreau să interacționez cu ceilalți, ci este vorba despre faptul că nu permit să fiu tratat oricum, că am de gând să joc jocul relațiilor în anumite limite.
Citeste AICI mesajele zilelor anterioare, de actualitate oricand!
LIMITELE SUNT DIFERITE, în funcție de persoana cu care relaționezi.
Spre exemplu, regulile de relaționare atunci când este vorba despre un coleg de serviciu sunt diferite de regulile de relaționare atunci când este vorba despre partenerul de cuplu. Nu ai același nivel de intimitate cu un coleg de serviciu precum ai cu partenerul de cuplu.
Deci este important să înțelegi că nu există un set de reguli valabile pentru toată lumea cu care interacționezi. Regulile sunt diferite de la o relație la alta, în funcție de mai mulți factori.
Și încă ceva: indiferent cât de apropiate îți sunt unele persoane, indiferent la ce nivel de intimitate ești cu ele, în orice relație este necesar să existe niște limite.
Nu neglijați să stabiliți limite sănătoase în fiecare relație în care sunteți implicați. Și principiile de bază pentru orice set de reguli îl reprezintă iubirea de sine și respectul față de sine.
LIMITELE ÎN RELAȚII ÎNTĂRESC SUVERANITATEA PERSONALĂ.
Limitele reprezintă, de fapt, modul în care eu îmi exercit dreptul de a dispune așa cum doresc de spațiul meu personal, de corpul meu, de ființa mea.LIMITELE ÎN RELAȚII SUNT O DOVADĂ DE IUBIRE DE SINE.
Vrei să verifici rapid dacă te iubești pe tine însuți?
Observă cum te tratează ceilalți.
Dacă cei din jurul tău te tratează într-un mod lipsit de respect, te jignesc/ batjocoresc/ umilesc/ abuzează, înseamnă că nu ai stabilit limite sănătoase în relațiile cu ei și că nu te iubești pe tine însuți. Dacă te-ai iubi pe tine însuți nu ai permite să fii tratat în acel mod.
LIMITELE ÎN RELAȚII ÎȚI DAU PUTERE.
Când nu ai stabilit limite în relații sau ai limite firave, practic tu le cedezi puterea celorlalți, ești slăbit din punct de vedere energetic. Dacă nu ai stabilit limite în nicio relație, asta înseamnă că sunt o mulțime de oameni care îți iau din energia vitală zi de zi. Și asta poate duce în final la apariția unor probleme de sănătate, pentru că trupul tău are nevoie zilnic de o anumită „cantitate” de energie ca să poată funcționa în mod optim. După ce ani de zile te-ai lăsat sleit energetic, corpul tău fizic cedează, nu e greu de înțeles asta.
Când ai stabilit limite ferme în relații te simți puternic, sigur pe tine.
Fă o listă cu modurile în care îți sunt încălcate limitele în relațiile tale de toate tipurile (chiar dacă nu ai stabilit limite clare în relațiile respective, sunt lucruri pe care le fac alții și care simți că „depășesc orice limită”. Așa îți poți da seama că ți-au fost încălcate limitele).
Oamenii care au probleme cu stabilirea unor limite ferme nu au aceste probleme de câteva zile, le au de mulți ani. Lor le-au fost încălcate limitele încă din copilărie și au crezut că așa este „normal”, ei nici măcar nu au idee ce înseamnă să stabilești limite în relațiile cu cei din jur, nu au idee că pot face asta, că e dreptul lor să facă asta.
Puteți folosi următoarele întrebări (și scrieți pe o hârtie/ în jurnal răspunsurile la aceste întrebări):
-Cum mi-ar plăcea să mă trateze oamenii din jurul meu (partenerul meu/ familia mea/ colegii mei de serviciu/ prietenii mei/ copiii mei, etc)?
-Cum sunt tratat în prezent de oamenii din jurul meu?
Fiți absolut sinceri când răspundeți la această întrebare. Și nu căutați justificări pentru comportamentul altora, de genul „Partenerul meu vorbește cam urât cu mine când vine de la serviciu, dar asta se întâmplă pentru că este foarte stresat, are multe probleme”.
-Când anume în trecut am permis altora să-mi încalce limitele, chiar dacă mă simțeam inconfortabil permițând acest lucru?
Această întrebare are menirea să-ți atragă atenția asupra faptului că atunci când ai permis altora comportamente care depășeau orice limită ai simțit că ceva nu e în regulă, corpul tău ți-a indicat clar „Atenție! Ți-au fost încălcate limitele!”, dar tu ai ignorat acest semnal.
Și este posibil să descoperi, spre exemplu, că nu ai permis niciodată prietenilor să-ți încalce limitele, dar ai permis de multe ori partenerului de cuplu să facă acest lucru. Așa știi unde mai ai de lucrat. (Christina Lopes)
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay