Horoscop/Horoscop lunar

Horoscop special: Ultimele trei saptamani de Venus RETROGRAD 2020 in GEMENI. Fericit si trist in acelasi timp?

Venus RETROGRAD 2020

Venus, planeta responsabila de iubire, frumos, relatii, armonie, arta, belsug, aproape si-a terminat miscarea retrograda in 2020. Ea se misca astfel dede 40 zile, incepand din 13 mai si pana pe 25 iunie 2020. Venus are miscare stationar retrograda o data la un an si jumatate. In acest an, Venus este in Gemeni pana in august si aici isi are acest tranzit interesant pentru noi, mai ales in contextul special al izolarii in relatii si al modificarilor financiare cu tot ce a adus si aduce acest lucru in vietile noastre. Banii si dragostea sunt temele lui Venus!

Avem asadar 40 zile la dispozitie sa ne revizuim, revizitam, reevaluam viata amoroasa dar si orice alt tip de relatie.

Nu este o coincidenta faptul ca Venus retrograd dureaza 40 zile. Numarul 40 zile este un numar sacru in orice religie si este de regula asociat cu timpul necesar implinirii unui proces, a unei promisiuni, dar doar dupa o perioada de testare si probe.

Cuvantul „CARANTINA”, un termen foarte familiar tuturor in contextul pe care il traim, vine din italiana „quarantena” ceea ce inseamna „40 zile”.

In secolul 14, in timpul Ciumei Negre din Venetia, toate vasele ce veneau trebuiau izolate 40 zile inainte ca oamenii de pe ele sa poata cobori pe tarm, in incercarea de a proteja locuitorii orasului. Scopul unui asemenea proces de 40 zile sau perioada retrograda a lui Venus este de a ne purifica de ceea ce nu ne mai serveste ca sa ne putem reseta inima si a o lua de la capat.

Cum a fost in viata ta in 2012 sau in 2004?

Specific lui Venus este ca la fiecare 8 ani (si 5 cicluri Venusiene in zodiac) Venus revine in aceeasi zona a cerului, activand aceeasi zona a hartii fiecaruia. In orice moment in timp, exista doar 5 puncte de pe cer in care Venus poate fi retrograd.

Venus nu isi incepe miscarea retrograda niciodata in Balanta, Sagetator sau Pesti ci doar in unul din semnele : Scorpion, Leu, Gemeni, Berbec sau Capricorn.

Asadar, acum Venus retrograd in Gemeni este ca in 2012 sau 2004. Aminteste-ti ce a fost in viata ta atunci, ce s-a transformat, ca sa ai o idee despre energia lui Venus retrograd in Gemeni.

Venus in Gemeni – dualitatea emotiilor noastre

Venus este asociata cu emotiile noastre, cu ce ne place si nu ne place, cu ce pretuim si pe ce nu dam doi bani. De aceea Venus conduce dragostea si relatiile, pentru ca acestea sunt un rezultat direct a ce simtim despre alti oameni. Si tot de aceea Venus conduce si banii, posesiunile si valorile personale, pentru ca acestea sunt un rezultat direct a ce simtim despre noi insine.

Gemenii sunt un semn dual si reprezinta dualitatea fiintei noastre. Gemenii sunt a treia zodie.

Berbecul, prima zodie din cele 12, este scanteia de constiinta care decide sa ia o forma individuala – EU.

Este faza de conceptie. Taurul, a doua zodie, ia ceea ce initial a fost doar o idee si o munceste pana o face realitate. Cinci zile dupa fertilizare, embrionul se afla intr-o zona sigura si se implanteaza in uter.

Gemenii, a treia zodie, este similara cu procesul de diviziune celulara. Ca viata sa creasca, ea trebuie sa se divida si multiplice pana cand atinge un stadiu in care diferentierea poate avea loc (Racul).

Gemenii sunt semnul dualitatii. Yin nu poate exista fara Yang, ziua fara noapte, binele fara rau, lumina fara intuneric, viata fara moarte.

Venus in Gemeni seamana cu perechea celor doua masti care una rade si alta plange de la spectacolele de teatru.

Iar acum sunt la moda mastile. O masca poate sa insemne multe lucruri. Ne poate proteja de poluare si germeni si ne poate transforma chipul intr-un zid fara emotii.

SAU o masca poate scoate in evidenta mai bine unele emotii.

Cu adevarat, Gemenii sunt semn de aer si emotiile sunt teritoriul sau.

Scopul lui Venus retrograd in Gemeni in aceasta perioada este sa ne privim dualitatea emotiilor ca sa avem un abordare mai obiectiva si integrata a acestor trairi.

Este posibil sa fii fericit si trist in acelasi timp ? Sa fii si dezgustat dar si entuziasmat ? Sa fii si curajos dar si temator ? Emotiile noastre nu sunt alb si negru. Daca ar fi asa, am rata intreaga creativitate a acestei dualitati oferite de Gemeni care inseamna sarea si piperul vietii.

De ce este Venus retrograd in Gemeni 2020 asa de important?

Venus in Gemeni 2020 este in mod particular important pentru ca se suprapune peste schimbarea energetica a axei Nodurilor Lunare ce inseamna karma si destinul din Rac-Capricorn in Gemeni-Sagetator. Abia a avut loc pe 5 mai si va dura pana in 2022.

Un ciclu complet al lui Venus in jurul Soarelui dureaza 18 luni, iar Nodurile Lunare petrec tot 18 luni pe o axa. Coincidente ? Desigur ca nu.

In afara de aceasta noua guvernare a Gemenilor, tocmai experimentam o schimbare generala din Pamant spre Aer. Saturn, lordul karmei tocmai a parasit Capricornul (pamant) si s-a mutat in Varsator (aer).

Pe 21 decembrie 2020 vom avea mult anticipata conjunctie Jupiter-Saturn in Varsator si va incepe un nou ciclu de 200 ani de AER (pana acum a fost cel de PAMANT).

Si in cativa ani, Pluto se va muta in Varsato, deci era Varsatorului bate la usa!

Intrucat un ciclu de pamant de 200 ani se termina si unul de aer de 200 ani incepe, valorile de pamant – materialismul, consumerismul, banii, stiinta vor fi inlocuite cu valorile de aer – intelectul, informatia, colaborarea, intelegerea multi dimensionala a lumii.

Este Venus retrograd in Gemeni un tranzit dificil?

Venus retrograd in Gemeni – ca toate retrogradele – se poate simti oarecum dificil din unele puncte de vedere.

Poate aduce la suprafata pentru revizuire unele aspecte neterminate sau neclarificate : foste iubiri (chiar si din alte vieti), vechi prieteni, emotii suprimate sau tipare inter-relationale repetitive.

Sa gestionam aspecte neterminate si ingropate de vii in subconstient nu este lucru usor ca daca era le rezolvam inca de la bun inceput. Se simte greoi, consuma energie si implica munca. Dar daca nu ne suflecam manecile sa le rezolvam, ele raman stagnante undeva in fundal si ajung sa consume mai multa energie si sa creeze mai mari probleme decat iti poti imagina pe termen lung.

Si aici intervine magic Venus retrograd in Gemeni. Ne va provoca sa scoatem la suprafata treburile neprocesate la vremea lor.

De exemplu, sa spunem ca esti invatat sa fii tu cel care mereu dai in relatii. Venus retrograd te va face sa vezi realitatea asta asa cum e. Poate ca oamenii profita de tine. Poate ca tu ai uitat de tine in acest proces. Gata cu toate acestea, nu te mai prostesti singur ca esti iubit cand de fapt totul e conditionat. Sau poate tu profiti de altii. Venus retrograd va putea exploda in fata ta un avantaj nedrept pe care il ai in relatiile cu altii pentru ca profiti de ei.

Venus retrograd este in totalitate despre claritate.  Si ea este cel mai puternica cand este retrograda.

Venus retrograd nu este un tranzit RAU. Rolul ei este sa aduca claritate si sa te ajute sa procesezi si sa eliberezi toate acele emotii care nu iti mai servesc.

Desigur ca acest tranzit poate aduce unora si nevoia de a face alegeri dificile. Dar asta pentru ca TREBUIE sa faci alegeri pentru ca NOUL TU sa iasa la lumina. Un TU mai bun.

Ce inseamna pentru zodia ta Venus retrograd in Gemeni 2020?

BERBEC

Trecutul ar putea veni sa iti bata la usa, readucandu-ti sentimente vechi romantice la suprafata. Sau ai putea merge, de exemplu, pe strada de acasa, sa virezi pe o alta strada si sa dai nas in nas cu cineva pe care nu ai vazut de ani ! Sunt posibilitati interesante si probabil ca aveti tone de informatii de recuperat. Este un timp bun sa restabilesti contactul cu vecini sau bune cunostinte pe care izolarea i-a tinut departe de tine sau sa iti iei pauze de weekend ca sa petreci momente frumoase alaturi de un suflet drag. Daca exista un pericol al acestui tranzit pentru tine este ca o investitie sau cheltuiala prea mare risca sa iti aduca neplaceri sau o investitie din tine ca energie si sentimente prea mare si nereciproca este, tot asa, supusa potentialelor dezamagiri.

Horoscop special: Puternicul Marte, planeta energiei, in romanticul Pesti, 13 mai – 27 iunie 2020. Combinatia CIUDATA ne aduce binele?

Horoscop special: MERCUR acasa in socialul GEMENI 2020, 11 mai – 28 mai. Unde ne duce comunicarea aceasta?

TAUR

Tu esti in mod normal destul de realist cu banii dar acum judecata ta financiara poate fi destul de ecranata. Nu te arunca sa cumperi produse de lux doar pentru ca iesi din izolare. Daca o faci, ia bonul, s-ar putea sa te duci sa le returnezi. Este cu mult mai bine sa te focusezi sa iti platesti vechi datorii. Vestea buna ? Daca ai avut griji financiare pana acum cu Venus direct, vei putea intra intr-o ciudata zona mai relaxata si fara de griji. Daca apar ocazii de reuniuni fericite, bucura-te de ele. Se anunta un timp special pentru zodia ta care este coordonata de Venus, deci profita. Apar vechi probleme relationale la suprafata ? Nu ai cum si unde sa scapi de ele, deci lucreaza-le.

Horoscop special: Puternicul Marte, planeta energiei, in romanticul Pesti, 13 mai – 27 iunie 2020. Combinatia CIUDATA ne aduce binele? Horoscop special: MERCUR acasa in socialul GEMENI 2020, 11 mai – 28 mai. Unde ne duce comunicarea aceasta?

GEMENI

Venus este retrograd chiar in zodia ta si asta iti poate destabiliza judecatile si centrii de placere. Ai putea sa vezi ca te ambalezi sau aprinzi dupa persoana gresita, ca poti cumpara haine pe care nu le vei purta nici intr-un milion de ani sau ca te aventurezi spre orice fel de excentricitati in iunie. Sfatul ? Rezista oricaror dezechilibre ce nu te caracterizeaza. Ia-ti clipe libere de la calendarul tau social ca sa iti revizuiesti stilul, sa iti reafirmi atitudinea in relatii si sa iti recalibrezi cheltuielile.

Horoscop special: Puternicul Marte, planeta energiei, in romanticul Pesti, 13 mai – 27 iunie 2020. Combinatia CIUDATA ne aduce binele?

Horoscop special: MERCUR acasa in socialul GEMENI 2020, 11 mai – 28 mai. Unde ne duce comunicarea aceasta?

RAC

Cand Venus este retrograd in zodia dinaintea ta, pentru tine inseamna ca e momentul sa te retragi si izolezi de lume. Da, pare nebunie ca izolarea sociala oficiala de pana acum sa continue cu izolarea astrala a acestui tranzit dar ceva important se va intampla pentru tine in tot acest timp. Iti vei reasuma intreaga viziune despre viata, de la propria identitate si look in relatii, pana la valori si prioritati. Trebuie sa faci pasi laterali sau in spate de la rutina ta obisnuita de zi de zi daca vrei sa lucrezi aspecte personale fara interferenta din afara. Un alt motiv intemeiat al disparitiei tale ar fi derularea unei povesti tainice de amor cu cineva din trecutul tau. Dupa 25 iunie vei avea timp suficient sa te reconectezi cu prieteni dragi si sa va reamintiti de vremuri bune de odinioara.

Horoscop special: Puternicul Marte, planeta energiei, in romanticul Pesti, 13 mai – 27 iunie 2020. Combinatia CIUDATA ne aduce binele?

Horoscop special: MERCUR acasa in socialul GEMENI 2020, 11 mai – 28 mai. Unde ne duce comunicarea aceasta?

LEU

Vine trecutul peste tine ! Este timpul sa te conectezi cu oameni pe care nu i-ai mai vazut de ceva timp. Sunt sanse insa ca gasca ta obisnuita sa nu poata fi de gasit sau de reunit, poate din pricina izolarii care a contribuit la distantarea emotionala. Dar fii deschis si pentru amor pentru ca reaprinderea unei vechi povesti de dragoste este cea ce te poate conecta cu vechi prieteni. Sau ai putea avea un proiect creativ sau hobby pe care il iubeai care te cheama sa il revezi. Tii un secret despre aceste subiecte ? Orice ar fi, acest secret poate iesi la iveala. In iunie poti avea ocazia sa iti reasumi incotro se indreapta aceasta relatie sau proiect.

Horoscop special: Puternicul Marte, planeta energiei, in romanticul Pesti, 13 mai – 27 iunie 2020. Combinatia CIUDATA ne aduce binele?

Horoscop special: MERCUR acasa in socialul GEMENI 2020, 11 mai – 28 mai. Unde ne duce comunicarea aceasta?

FECIOARA

Pe oricine sau pe orice iubesti, nu ai cum sa treci prin toate aceste trairi si sa ignori ochii care sunt atintiti spre tine. Fii asadar pregatit sa ai o reasumare publica a prioritatilor tale. Unde te vezi peste cinci ani ? In relatii, in bani ? Nu te grabi. Nu incerca sa gasesti solutii disperate pentru ca te pot duce la decizii gresite. Si asta poate avea repercursiuni legate de unde locuiesti, familia ta sau reteaua ta sociala. Cel mai bine e sa faci un pas in spate si sa te gandesti cu atentie in ce directie vrei sa o apuci. O reuniune foarte publica cu cineva din trecut iti poate deschide posibilitati care erau pana de curand inchise.

Horoscop special: Puternicul Marte, planeta energiei, in romanticul Pesti, 13 mai – 27 iunie 2020. Combinatia CIUDATA ne aduce binele?

Horoscop special: MERCUR acasa in socialul GEMENI 2020, 11 mai – 28 mai. Unde ne duce comunicarea aceasta?

BALANTA

Venus este planeta iubirii si frumusetii si este si coordonatoarea ta. Deci exista o conexiune speciala in toate formele intre zodia ta si Venus. Pregateste-te sa mergi intr-o calatorie de descoperire in acest tranzit retrofgrad al sau. O poveste de dragoste de vara devreme se poate prezenta la usa ta. Sau poti decide sa calatoresti intr-un loc drag inimii tale unde ai mai fost cu persoana iubita. Poate fi insa si cazul unor complicatii morale sau legale ce pot aparea in relatia ta. Este timpul sa reanalizezi si reafirmi lucrurile dintr-o perspectiva mai ampla. Ceea ce inveti in aceasta perioada va avea repercursiuni importante pentru cariera ta si directia generala de viata. Nu semna documente daca te afli sub confuzie emotionala sau financiara.

Horoscop special: Puternicul Marte, planeta energiei, in romanticul Pesti, 13 mai – 27 iunie 2020. Combinatia CIUDATA ne aduce binele?

Horoscop special: MERCUR acasa in socialul GEMENI 2020, 11 mai – 28 mai. Unde ne duce comunicarea aceasta?

SCORPION

Subiectele de bani iti vor solicita atentia pe durata tranzitului Venus retrograd pentru ca tu sa te uiti dupa surse alternative de venit care sa iti acopere facturile de platit. Ai putea amana unele plati sau un imprumut ar putea sa nu vina fix cand ai nevoie iar un bonus sau comision sa nu fie chiar ce te asteptai. Daca te-ai bazat pe altii pentru bunastarea ta financiara, este timpul sa te gandesti mai bine sa iti folosesti propriile talente si resurse. O perioada de abstinenta sexuala sau pura singuratate te pot forta sa iti reasumi prioritatile fiintei tale. Tranzitul iti poate aduce si reconectarea cu cineva din trecut, indemnandu-te sa te gandesti mai serios ce cauti si ce doresti de la o relatie.

Horoscop special: Puternicul Marte, planeta energiei, in romanticul Pesti, 13 mai – 27 iunie 2020. Combinatia CIUDATA ne aduce binele?

Horoscop special: MERCUR acasa in socialul GEMENI 2020, 11 mai – 28 mai. Unde ne duce comunicarea aceasta?

SAGETATOR

Partenerul tau se poate retrage sau poate deveni indisponibil pentru tine fizic sau emotional o vreme pe durata acestui tranzit de Venus retrograd. Aceasta perioada fortata de izolare relationala poate initia o reasumare a ceea ce cauti sau doresti intr-o relatie. Tinzi sa iei subiectele de viata ale altora la modul personal si poti experimenta o perioada intens transformatoare. Ai o buna ocazie sa afli cine esti tu separat de relatia cu ceilalti. Nu e o idee buna sa cauti satisfactie in lucruri externe precum cumparaturile, schimbat stilul parului sau tratamente cosmetice, adica activitati doar de umplere de timp si fuga de tine. Petrece timp ca sa iti cercetezi optiunile si abia dupa 25 iunie treci la tot felul de actiuni noi.

Horoscop special: Puternicul Marte, planeta energiei, in romanticul Pesti, 13 mai – 27 iunie 2020. Combinatia CIUDATA ne aduce binele?

Horoscop special: MERCUR acasa in socialul GEMENI 2020, 11 mai – 28 mai. Unde ne duce comunicarea aceasta?

CAPRICORN

O poveste de amor la locul de munca ? Poti sa te te pregatesti si de asa ceva chiar daca poate atrage dupa sine situatii mai complicate. Sau poate doar te gandesti la asta ? Nu rade. Sub Venus retrograd, ai putea usor sa te infierbanti dupa un coleg / colega de munca. Separat de aceasta componenta, si o relatie speciala veche profesionala poate fi revizuita. Este timpul sa iti asumi ce cauti ca job ideal. Creativitatea si satisfactia personala vor fi la cote ridicate, stimulate si de parteneriatul potrivit.

Horoscop special: Puternicul Marte, planeta energiei, in romanticul Pesti, 13 mai – 27 iunie 2020. Combinatia CIUDATA ne aduce binele?

Horoscop special: MERCUR acasa in socialul GEMENI 2020, 11 mai – 28 mai. Unde ne duce comunicarea aceasta?

VARSATOR

Fii pregatit sa ti se reaprinda calcaiele dupa o flacara veche de amor. Poate fi romantismul pe care il descoperi ca e inca viu si dupa ani si ani. Poate fi vorba de un hobby vechi sau un proiect creativ care iti dadea candva multa placere. Sau popularitatea ta poate fi in descrestere, fortandu-te sa cauti rute alternative de implinire. Orice ar fi, trebuie sa iti schimbi programul si sa te retragi din interactiunile obisnuite ca sa vezi despre ce e vorba. Reconectarea cu vechi prieteni este un avantaj si beneficiu al tranzitului. Fii totodata pregatit in iunie sa reviuiesti si o situatie de casa si locuit, tinand cont de sperantele tale de viitor care sunt de partea ta.

Horoscop special: MERCUR acasa in socialul GEMENI 2020, 11 mai – 28 mai. Unde ne duce comunicarea aceasta?

Horoscop special: Puternicul Marte, planeta energiei, in romanticul Pesti, 13 mai – 27 iunie 2020. Combinatia CIUDATA ne aduce binele?

PESTI

Lucrurile pe planul de acasa pot sa nu fie deloc ceea ce par a fi. Poti avea lungi perioade singur acasa cu mult timp sa te gandesti. Sau poti primi vizitatori pe care nu i-ai vazut de mult timp. Sau poti decide dintr-o data ca nu vrei multe in casa ta si sa le arunci. Nu o face. Nu e acum momentul potrivit pentru redecorari sau vanzari de locuinte si plecat. Ai putea sa descoperi ca noul cartier nu e tocmai bun, ca jobul are de suferit iar copiii se plang. Stai mai bine linistit sau chiar fa o calatorie pe aleea amintirilor si viziteaza locul in care ai crescut, reconecteaza-te cu rude dragi sau organizeaza o reuniune cu colegi de liceu.

Horoscop special: Puternicul Marte, planeta energiei, in romanticul Pesti, 13 mai – 27 iunie 2020. Combinatia CIUDATA ne aduce binele?

Horoscop special: MERCUR acasa in socialul GEMENI 2020, 11 mai – 28 mai. Unde ne duce comunicarea aceasta?

Sursa : cafeastrology.com ; lizworth.com; astrobutterfly.com ; horoscopefriends.co.uk

Imagine de Stefan Keller[1] de la Pixabay[2]

Endnotes:
  1. Stefan Keller: https://pixabay.com/ro/users/KELLEPICS-4893063/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5062272
  2. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5062272
 

Vizualizări: 61520
 

Cuvinte cheie: ,