Horoscop/Horoscop lunar

Esti nascut sau cunosti pe cineva nascut intre 1950 si 1989? Afla impactul MAJOR adus de CHIRON SI URANUS si ROLUL pe care il ai in Cosmos! Ranile din copilarie, mai importante decat crezi!

impact CHIRON URANUS

Stiai ca toata lumea nascuta intre anii 1950 si 1989 are in harta natala pe Chiron, micul astru vindecator de rani sufletesti profunde pe care le caram cu noi prin viata, in opozitie cu rebelul, imprevizibilul, aducatorul de neasteptat Uranus?

Da, daca esti nascut intre 1950 si 1989, deci ai varsta cuprinsa intre 31 ani si 70 ani, ai pe Chiron in opozitie cu Uranus la momentul nasterii !

Chiar daca NU esti nascut intre 1950 si 1989, majoritatea oamenilor cu care interactionezi sunt parte din aceasta generatie, deci te influenteaza si pe tine indirect, de asemenea.

Ce inseamna acest aspect si de ce este important pentru viata noastra?

Chiron in opozitie cu Uranus este un aspect astral incredibil de lung. Gandeste-te asa: un aspect astral normal (de exemplu Soarele in cuadratura cu Venus) dureaza cateva zile. Aspectele ce implica planetele cu miscare lenta (Uranus, Neptun si Pluto) au loc mai rar si dureaza pana la cativa ani.

Dar un aspect astral ce dureaza 40 ani este exceptional de rar. De fapt, de-a lungul vietii noastre experimentam doar doua asemenea aspecte cu durata mare : unul din ele este Neptun in sextil cu Pluto si celalalt este Chiron in opozitie cu Uranus.

Aceste aspecte astrale lungi sunt posibile doar cand avem o planeta cu orbita eliptica implicata in aspect cu o alta planeta cu o orbita similara ca lungime.

De aceea putem avea aceste aspecte lungi, transgenerationale dintre Chiron si Uranus, apoi Pluto si Neptun.

Si de aceea ele au loc asa de rar… si de aceea sunt asa de semnificative pentru viata noastra, dat fiind si secolul in care traim.

Aceste aspecte neobisnuit de lungi se numesc transgenerationale pentru ca impacteaza mai multe generatii la rand. Asta inseamna ca generatia noastra, a oamenilor activi social acum si in ultimii 30 ani este generatia „Chiron in opozitie cu Uranus” sau generatia Vindecatorului Ranit.

Acum intelegem si de ce Chiron joaca un rol asa de important in vietile noastre. Asa cum stii, Chiron orbiteaza intre Saturn si Uranus, fiind legatura dintre cei doi, intre lumea pe care o stim (reprezentata de Saturn) si ce este dincolo de cunoscut (Uranus, prima planeta transpersonala). Uranus, Neptun si Pluto sunt invizibile pentru ochiul uman si au fost descoperite inainte de Chiron.

Descoperirea lui Uranus, a sasea planeta de la Soare, a coincis cu razboaiele de independenta, inclusiv cu revolutiile franceze si americane dar si cu epoca iluminarii.

Descoperirea lui Neptun, a saptea planeta de la Soare, a coincis cu revolutiile romantice si industriale, cu dezvoltarea motorului cu aburi, a chimiei si a negotului pe mari si oceane.

Descoperirea lui Pluto a coincis cu descoperirea bombei atomice si cresterea regimurilor totalitare dar si cu descoperirea psihoanalizei.

Toate aceste descoperiri au influentat profund societatea noastra – din 1781 de cand a fost descoperit Uranus, omenirea s-a schimbat mai dramatic decat in sute si mii de ani de evolutie.

Aceasta este puterea planetelor transpersonale.

Si exact acest tip de putere dezleaga Chiron.

Inainte de descoperirea lui Chiron in 1977, mintea noastra nu putea sa se cupleze cu frecventa acestor planete de dincolo de Saturn si influenta lor o interpretam drept „soarta”, ca ceva ce NI se intampla si noi nu avem nicio putere.

Clar aveam nevoie de un „instrument” astral sa integram energia puternica a acestor planete transpersonale intr-un mod armonios. Si acest instrument se numeste CHIRON.

Descoperirea lui Chiron a coincis cu cresterea practicilor de vindecare alternativa si cu conceptul de conexiune intre minte si corp (yoga, meditatii, reiki) ceea ce a schimbat profund – si inca schimba – nivelul nostru de constiinta.

Chiron a adus si cresterea impactului astrologiei (in mitologia greaca, Chiron era un astrolog), pentru ca astrologia este veriga ce lipsea dintre natura/stiinta si planete/Univers.

Chiron este legatura dintre vizibil si invizibil, insemnand ca rolul lui este sa te ajute sa vezi in tine ceea ce altfel ar ramane invizibil si experimentat ca si „soarta” („asa a fost sa fie”).

Chiron lucreaza intr-un proces de 3 etape, etapele Vindecatorului Ranit, al Samanului si al Alchimistului.

Chiron este Vindecatorul Ranit pentru ca procesul de eliberare de limitarile materiale ale lui Saturn nu este usor. Dar generatia „Chiron in opozitie cu Uranus” a fost creata si chemata sa se ocupe de acest pas. Daca esti nascut intre 1950 si 1989, si tu esti un Vindecator Ranit, ceea ce inseamna ca te-ai nascut cu misiunea de a transcende pe Saturn sau ceea ce este cunoscut drept REALITATE.

Chiron este Samanul pentru ca el poate sa calatoreasca intre subconstient (lumea de jos), supraconstient (lumea de sus) si constient (lumea de mijloc in care traim). Chiron actioneaza, asadar, ca integrator intre cele 3 lumi, integrand natura cu divinul. Tranzitele lui Chiron te ajuta sa aduci laolalta aceste parti aparent rupte intre ele din tine si sa reconstitui intregul.

Chiron este Alchimistul pentru el nu doar ca reuneste natura cu omul, barbatul cu calul, pamantul cu divinul, materia cu spiritul – dar poate si sa creeze ceva mult mai maret din aceasta uniune.

De aceea este asa de important pentru generatia noastra sa lucreze cu Chiron, deci sa isi vada, accepte si vindece ranile pe care Chiron este dispus sa le vindece.

Chiar daca esti nascut inainte de 1950 sau dupa 1989, faptul ca ai un parinte, un frate, un prieten aflat in generatia Vindecatorului Ranit in actiune, te plaseaza automat in echipa sa de co-creatori, ceea ce inseamna ca si tu la randul tau ai potentialul sa iti transcenzi limitarile si sa creezi ceva mult mai maret.

Tu esti aici pe Pamant pentru un scop iar Chiron te va ajuta pe durata acestei vieti sa constientizezi care este acest scop pe care il ai.

Chiron este acum in Berbec pana in 2027. Ce vindeca la fiecare zodie si ce inseamna pentru tine afla AICI[1].

Cum se manifesta energia lui Chiron in opozitie cu Uranus in viata ta ?

Cel mai evident aspect cu care ne confruntam cand avem in harta natala aceasta opozitie este o separare reala sau un sentiment de separare in relatie cu un parinte sau o lipsa de comunicare adecvata in mediul in care iti incepi viata, deci in copilarie. Din acest motiv, multi avem o dificultate in a impartasi si a ne deschide pentru a exprima ADEVARUL in fata altora.

Tensiunea acestor experiente din copilarie ne-au creat rani sufletesti (Chiron) si ne-au impins sa ni le ascundem ca sa nu ne mai doara sufletul si sa ne facem masti pentru a supravietui si a si face ceva : multi am devenit persoane creative, independente dar totusi excesiv de solicitate, cu vieti construite pe un ritm mult prea alert care a devenit daunator pentru corpurile noastre.

De ce? Intretinem un ritm prea intens ca sa fim observati si valorizati. E vechea durere a ranii din copilarie.

Iar asta este daunator pentru minte, pentru relatii, pentru o cariera stabila si pentru toate activitatile.

O alta forma de manifestare a acestei dureri vechi este ca putem sa fim, din contra, diferiti, nepopulari, rebeli, tot ca sa fim observati. Si aceasta atitudine poate sa fie distructiva, desigur. Putem tanji permanent si nesfarsit dupa tot ce este NOU pentru ca asta inseamna evadarea din ACUM (de ce ? pentru ca am invatat din copilarie ca in ACUM SI AICI nu este bine).

Asadar, ca sa vindecam aceste rani este esential sa dezvoltam o perceptie mai iluminata, sa aducem energie divina (semnificata de Uranus) in tot ce facem ca sa modificam perceptia pe care am avut-o despre ce ne-a ranit si astfel sa vindecam. Si vindecarea sufletului nu se poate face decat prin ajutor divin.

Chiron este pana la urma Vindecatorul Ranit si in vindecarea ranii existentiale pe care o avem, putem sa ajungem nu doar sa ne vindecam pe noi si vietile noastre – dar si sa devenim vindecatori pentru altii.

Daca privim evolutia societatii noastre, a vietii persoanelor care au varste cuprinse intre 30 ani si 70 ani, regasim acest tipar de rani din copilarie si a solutiei provenite din aceste rani de a ne mira cat de aglomerati, agitati, pusi de ritm rapid sa fim…ca sa fim observati, apreciati, valorizati. Avem insa nevoie sa trecem la etapa de vindecare. Sa aducem spiritualitatea in viata noastra, sa stam cu picioarele pe pamant, sa fim asumati si integrati ca sa putem privi diferit realitatile umane si nevoile personale si colective.

Chiron in opozitie cu Uranus ne da tema de a transcende dureri vechi, de a nu mai da vina pe ce a fost, de a nu mai alerga pentru recunoastere doar ca sa avem o identitate si de a permite imprevizibilului vindecator adus de Uranus sa ne curete vietile si sa ne duca la urmatorul nivel de evolutie personala, sufleteasca, spirituala.

Documentare surse : astrobutterfly.com ; blog.starwheelastrology.com

Imagine de Stefan Keller[2] de la Pixabay[3]

Endnotes:
  1. AICI: https://sfatulparintilor.ro/horoscop-3/horoscop-lunar/horoscop-eveniment-major-dupa-50-ani-chiron-vindecatorul-ranit-se-instaleaza-in-berbec-pana-in-2027-ce-rani-iti-ies-la-suprafata-transformari-uluitoare-de-viata/
  2. Stefan Keller: https://pixabay.com/ro/users/KELLEPICS-4893063/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3159483
  3. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3159483
 

Vizualizări: 13759
 

Cuvinte cheie: ,