Fără categorie/Teste de personalitate

Teste de personalitate: Afla ce sansa ai la fericire. Ce punctaj ti-a iesit?

Ce sansa ai la fericire

Fiecare om are sansa lui de a fi fericit iar acest lucru exista inca dinainte de a ne naste. Dreptul omului la fericire este nelimitat. Daca iti cunosti potentialul de a atrage fericirea in viata ta vei sti unde te afli, de ce unele lucruri bune vin mai usor spre tine decat spre altii sau din contra, atragi intamplari care te fac sa crezi ca nu ai sansa de a fi fericit.

Acest test de personalitate si autocunoastere propus de W.Bernard si J.Leopold te ajuta sa iti cunosti potentialul spontan de fericire pe care il ai in functie de cum gandesti, putand ulterior sa ti-l imbunatatesti, corectandu-ti erorile date de convingeri gresite care iti fac mai mult rau decat bine.

Scrie DA in dreptul fiecarui enunt sau intrebari de mai jos daca esti de acord cu ea si scrie NU daca esti in dezacord cu continutul tau. La finalul celor 19 intrebari vei gasi raspunsurile corecte indicate de psihologi pentru ca fericirea sa vina usor in viata ta.

Tot la final vei gasi si evaluarea raspunsurilor tale si concluziile in ceeace priveste rapunsul la intrebarea „Ce sansa ai la fericire?”

1. In general, multimile umane sunt deprimante si ar trebui evitate din aceasta cauza.

2. Oameni meticulosi, sarguinciosi si indemanatici sunt, de obicei, preferabili celor mai putin ordonati.

3. Orice persoana trebuie sa ia intotdeauna in considerare faptul ca planurile sale vor reusi.

4. Orice persoana trebuie sa porneasca intotdeauna de la faptul ca planurile sale se vor prabusi.

5. In ciuda faptului ca majoritatea oamenilor dorm cu lumina stinsa, este mai placut sa dormi intr-o camera cu o luminita aprinsa.

6. De obicei este mai placut sa lenevesti in pat dimineata decat sa te dai jos imediat dupa ce te-ai trezit.

7. Este bine ca adesea oamenii sa “viseze cu ochii deschisi” imaginandu-si ca infaptuiesc lucruri minunate.

8. Omul este stapan pe soarta sa si singurul factor care determina succesul sau esecul actiunilor sale.

9. Este foarte bine daca o persoana dedica mai mult timp unui hobby decat vietii sociale si afacerilor.

10. Femeile in general dobandesc cu greu linistea sufleteasca.

11. De regula, femeile sunt superioare barbatilor.

12. In multe domenii de activitate oamenii castiga prea mult.

13.Esti o persoana atat de perspicace incat sa observi ca oamenii vorbesc despre ceeace faci, razand de tine in sinea lor?

14. In general, femeile sunt mai incoerente si mai intrigante decat barbatii.

15. Pentru a evita tulburarea fericirii, oamenii trebuie sa actioneze numai dupa ce au evaluat atent toate argumentele pro si contra, nemaiavand nicio indoiala in decizia lor.

16. Esti atat de sensibil incat sa iti dai seama intotdeauna si te deranjeaza mult (pui la inima) cand esti criticat mai aspru decat este cazul?

17. a) Orice om are nevoie de bani pentru a fi fericit.  b) Rar se intampla ca oamenii bolnavi sa fie fericiti.   c) Nimeni nu ar trebui sa se casatoreasca cu persoane pe care nu le iubesc.

18. Crezi intr-o anume filozofie, religie sau sistem de gandire si de organizare sociala?

19. Considerand ca te increzi deplin si te bizui fara rezerve pe anumiti oameni: a) te inseli, pentru ca in cele din urma, practic, toti isi parasesc prietenii    b) nu te inseli, pentru ca simti ca poti avea incredere in prietenii tai si iti doresc acest lucru    c) nu te inseli, pentru ca iti dai seama in mod rational ca poti avea incredere in cei mai multi din oamenii pe care ii intalnesti.

Ce sansa ai la fericire? Raspunsuri corecte:

1. NU. Multimile umane sunt tonifiante si, in orice caz, te poti acomoda lor.

2. NU. Un raspuns afirmativ poate indica anxietate, frica.

3. NU. Raspunsul afirmativ arata intelepciune, dar pesimistul refuza speranta si nadejdea, atribute esentiale ale fericirii.

4. NU. Optimismul exagerat duce la o dezamagire sporita.

5. NU. Daca doresti acest lucru inseamna ca esti o persoana hipersensibila.

6. NU. Persoanele fericite iubesc viata activa.

7. NU. Inclinatia spre visare a persoanelor mature tradeaza indepartarea de realitate, nemultumirea de sine, existenta unor aspiratii imposibil de atins. Pentru persoanele pana la 16 ani este corect si raspunsul afirmativ.

8. NU. Daca admiti ca ceilalti joaca un anumit rol in viata ta, vei avea mai putine lucruri sa va reprosati.

9. NU. Entuziasmul si interesul pentru un hobby reduc tensiunea psihica dar exagerarea in detrimentul celorlalte componente ale vietii nu este benefica.

10. NU. Este o prejudecata.

11. NU. In caz contrar, ar insemna sa nedreptatesti aproximativ jumatate din populatia Terrei.

12. NU. Invidia, rautatea distrug fericirea.

13. NU. Raspunsul afirmativ tradeaza un sentiment de persecutie care nu te poate ajuta sa fii fericit.

14. NU. Vezi argumentele de la nr 11.

15. NU. Este imposibil sa evaluezi toate argumentele, sa fii absolut sigur de decizia luata.

16. NU. Daca te consideri atat de sensibil inseamna ca ai fost adesea judecat prea aspru.

17. NU. Asa gandesc majoritatea oamenilor, cum este enuntat la a,b si c. Ai un punct pentru fiecare raspuns de NU din cele 3 enunturi.

18. DA. Credinta reprezinta un corolar al fericirii.

19. La punctul a) raspuns corect este NU. La punctul b) raspuns corect este DA. La punctul c) raspuns corect este NU. Ai un punct pentru fiecare raspuns de NU din cele 3 enunturi.

Evaluarea raspunsurilor:

Ce sansa ai la fericire? Iata interpretarea raspunsurilor! Pentru fiecare raspuns corect obtii cate un punct, exceptie facand enunturile de la 17 si 19 care au mai sus punctajul corect.

Daca ai obtinut intre 16 si 20 puncte, ai foarte multe sanse de a fi fericit. Ai un sistem de gandire si de convingeri personale care iti este benefic si compatibil cu felul in care trebuie sa fii ca sa atragi fericirea la care ai dreptul in viata ta.

Daca ai obtinut 14-15 puncte, ai sanse apreciabile de a fi o persoana fericita.

Oarecari sanse bune ai si daca punctajul tau total este de 11-13 puncte.

Se pare insa ca ai prea putine sanse de a fi cu adevarat fericit, asa cum iti doresti cu siguranta, daca ai insumat intre 0 si 10 puncte. Oricum, nu este imposibil sa iti schimbi comportamentul, gandirea si modul in care percepi realitatile din jurul tau. Incearca, reciteste intrebarile si afirmatiile, verifica-le inca o data cu raspunsurile corecte ale modului de gandire pentru un om fericit, apoi incearca pas cu pas sa modifici la tine tot ce simti ca poti, pentru ca sa deschizi portile larg fericirii in viata ta.

Mai multe teste gasesti aici[1].

Imagine de Gino Crescoli[2] de la Pixabay[3]

Endnotes:
  1. aici: https://sfatulparintilor.ro/fara-categorie/teste-de-personalitate-familie-parinti/
  2. Gino Crescoli: https://pixabay.com/ro/users/AbsolutVision-6158753/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2979107
  3. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2979107
 

Vizualizări: 11130
 

Cuvinte cheie: , , ,