Bucovina în sine este un ținut idilic de basm, cu sate tradiționale ce păstrează încă arhitectura din vechime și ai căror locuitori încă se mai îmbracă în costume populare de sărbători, cu cele mai vechi și mai frumoase mănăstiri din țară, unele dintre ele aflate în patrimoniul UNESCO sau cu ceramica sa de culoare neagră, vestită în întreaga lume.
Așa că LIFE.ro ne invită să descoperim împreună care sunt cele mai frumoase locuri din Bucovina ce merită vizitate.
Mănăstirea Putna
Mănăstirea este una dintre cele mai frumoase din țară și este prima mănăstire ctitorită de domnitorul Ștefan cel Mare. Aici este locul odihnei sale de veci, tot aici fiind înmormântată și familia sa. La doi kilometri de mănăstirea Putna se află chilia lui Daniil Sihastrul, un alt loc de pelerinaj important.
Mănăstirea Voroneț
Dacă întrebi un străin unde este Bucureștiul, s-ar putea să nu știe, însă dacă îl întrebi de mănăstirea Voroneț, se poate să ai surpriza să știe totul despre ea. Și această mănăstire a fost ctitorită de Ștefan cel Mare și este vestită în lume datorită albastrului de Voroneț, culoarea unică în lume cu care este pictată. Biserica Voroneț este considerată Capela Sixtină a Orientului datorită frescei „Judecata de apoi” ce este pictată pe peretele vestic.
Atelierul de olărit de la Marginea
Vasele de ceramică neagră de la Marginea sunt unice în țară și bine cunoscute în lume. În acest sat aflat lângă mănăstirea Sucevița, la vreo 10 kilometru de Rădăuți, nu se găsește un lut special. Dimpotrivă, este un lut ca oricare altul care după coacere devine roșiatic. La Marginea însă, după ce vasele sunt băgate în cuptor, ușa se închide după un timp cunoscut doar de meșterii de aici, iar lutul se coace în continuare în fum.