Familie-Părinţi/Utile, idei pentru casa

Cum sa organizezi un Revelion in 5 minute

sfatulparintilor.ro - revelion

Imagineaza-ti urmatorul scenariu: nu pleci nicaieri de Revelion[1] si te pregatesti linistit de o seara impreuna cu partenerul de viata si copilul. Cu doar cateva ore inainte te suna cativa prieteni care se autoinvita la tine de Revelion[2] si, vrei, nu vrei, accepti. Ce e de facut? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa organizezi o petrecere de Revelion[3], pe ultima suta de metri, fara prea multa bataie de cap.

 

Sfatul 1: Iti rogi prietenii sa aduca si ei mancare si bautura

Toate familiile, indiferent ca pleaca sau nu pleaca de acasa, pregatesc ceva bun de mancare si bautura. Insa nu de-ajuns pentru a da o petrecere. Nu te mai chinui sa gasesti magazine deschise (probabil ca nu vei gasi), asa ca spune-le prietenilor care vin la tine ce ai pregatit tu si ce ar trebui sa aduca ei.

 

 

Sfatul 2: Nu te stresa cu aranjamentele sau cu hainele

Fiind o petrecere organizata pe ultima suta de metri, e clar ca nici prietenii tai nu vor veni  “la patru ace”. Daca ai o problema cu lucrul asta, spune-le sa vina imbracati casual. Nu te stresa prea tare nici cu aranjatul casei. Important e sa fie curatenie. Ca sa nu intri in criza de timp, imparte responsabilitatile cu partenerul de viata.

 

 

Sfatul 3: Fa o prajitura cu surprize

Si prietenii ti-au facut o surpriza si te-au anuntat ca vin la tine de Revelion. De ce nu le-ai pregati si tu una. Coace o prajitura cu “surprize”:  de la ravase, pana diverse obiecte (Atentie! – Sa fie destul de mari, pentru a nu putea fi inghitite). Poti sa-i spui “Prajitura cu noroc” si cine gaseste “norocul” ii va merge bine tot anul viitor.

 

 

Sfatul 4: Alegeti cu grija programul de “enterteinment”

Nu va puteti baza intotdeauna pe programul TV, asa ca, in calitate de gazde, trebuie sa va ganditi si la enterteinment-ul musafirilor. In afara de play-list-ul de rigoare, trebuie sa va ganditi si la cateva “jocuri”. Puteti face de exemplu, un concurs de dans din buric pentru domni, pe care sa-l arbitreze doamnele.  Daca alegeti jocuri de tipul “Adevar sau provocare”, stabiliti reguli clare: sa nu fie prea personale intrebarile sau prea “indraznete” provocarile. Vreti totusi sa va distrati nu sa va puneti in situatii jenante unii pe altii.

Endnotes:
  1. Revelion: http://sfatulparintilor.ro/29239/distreaza-te-cu-copiii-tai-de-revelion/
  2. Revelion: http://sfatulparintilor.ro/29251/bunatate-de-revelion-gulas-cu-carne-de-porc/
  3. Revelion: http://sfatulparintilor.ro/29243/desert-de-revelion-crema-de-zahar-ars/
 

Vizualizări: 2313
 

Cuvinte cheie: ,