Familie-Părinţi/Utile, idei pentru casa

Cu ce se curata teracota

Cu ce se curata teracota - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - decorative-1458413_1920

Cine are teracota in casa stie ca in timp pe suprafata ei se formeaza un reziduu alb inestetic. Daca te intrebi cu ce se curata teracota, afla ca ai nevoie de cateva produse ieftine pe care le gasesti in orice magazin de la colt de strada.

De asemenea, din teracota se pot face si ghivece de flori si obiecte de decoratiuni. Solutia de curatare este aceeasi. Teracota se curata usor si nu da dureri mari de cap.

Vasele pentru flori se albesc si din cauza apei dure. Pentru a evita albirea lor foloseste apa distilata pentru a uda plantele.

Citeste si: Cu ce se curata faianta[1]

Cum se poate curata teracota cu detergent de vase

Cand sobele de teracota se incalzesc poti avea neplacuta surpriza sa observi ca placile se albesc in unele locuri si atunci vei vrea sa ai o solutie pentru ele. Teracota isi poate recapata stralucirea daca o cureti cu apa si detergent de vase.

Pentru a curata teracota pune cateva picaturi de detergent intr-un bol si sterge suprafata cu o laveta curata. Nu trebuie insistat pentru ca vei observa imediat ca soba ta are din nou culoare. Cu o carpa curata si uda sterge din nou suprafata pentru ca detergentul sa fie complet indepartat.

Te mai poate interesa si: Cu ce se curata rugina de pe marmura[2]

Cum se curata teracota cu otet

Teracota se curata si cu apa si otet. Pune intr-un vas cantitati egale de apa si otet. Cu ajutorul unui burete de vase se curata teracota cu usurita. Vei observa cum isi recapata luciul imediat.

Cand observi ca apa s-a murdarit schimb-o si prepara din nou solutia pentru curatat. In caz contrar vei oberva tot felul de urme pe teracota.

Dupa ce se usuca, teracota trebuie stearsa cu o carpa curata.

Acesta este tot procesul miraculos pentru a curata teracota. Nu trebuie sa cheltui o avere pe tot felul de produse de curatare. Otetul face minuni cand vrei sa-ti lustruiesti soba din teracota.

Nu rata nici: Cu ce se curata depunerile de piatra[3]

Image by Vimal Mehra[4] from Pixabay[5]

Endnotes:
  1. Cu ce se curata faianta: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/utile-idei_casa_tag/cu-ce-se-curata-faianta/
  2. Cu ce se curata rugina de pe marmura: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/utile-idei_casa_tag/cu-ce-se-curata-rugina-de-pe-marmura/
  3. Cu ce se curata depunerile de piatra: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/utile-idei_casa_tag/cu-ce-se-curata-depunerile-de-piatra/
  4. Vimal Mehra: https://pixabay.com/users/vimalmehra-2755109/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1458413
  5. Pixabay: https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1458413
 

Vizualizări: 40