Azi vorbim despre cu ce se curata mucegaiul inestetic si potential periculos din baie si din alte zone predispuse la umiditate.
Mucegaiul este o problema des intalnita in zonele cu umiditate mare. El poate aparea pe pereti, mobila sau piele.
Daca este umiditate in casa, ventilatia este slaba, iar temperaturile din locuinta sunt ridicate, sporii de mucegai aerieni se instaleaza si cresc pe suprafete.
Cu ce se curata mucegaiul de pe pereti
Mucegaiul de pe pereti se curata cu o solutie facuta dintr-o parte de inalbitor la trei parti de apa. Pulverizati lichidul pe pereti si deschideti o fereastra.
Lasati inalbitorul sa se inmoaie in pereti timp de cateva minute, apoi folositi o perie de curatare pentru a indeparta petele. Daca petele sunt greu de scos, poate fi necesar sa repetati procesul pentru a elimina orice urma.
Inalbitorul functioneaza bine pentru a distruge ciupercile de suprafata si a indeparta urmele urate de pe pereti, dar nu patrunde adanc in gips-carton si astfel lasa „radacinile” mucegaiului acolo.
Pentru a elimina complet mucegaiul, pulverizati otet alb nediluat pe zona afectata si lasati-l sa se usuce.
Te mai poate interesa si: Cu ce se curata calcarul de pe inox. Atentie la aceste greseli!
Cu ce se curata mucegaiul de pe mobila
Pentru a curata mucegaiul de pe mobila trebuie sa scoti mobila afectata afara. In timpul procesului de curatare, puteti raspandi accidental spori de mucegai.
Pentru a imbunatati puterea de combatere a mucegaiului in lumina soarelui, amestecati parti egale cu apa si otet alb si pulverizati usor mobilierul dimineata cand il duci afara.
Cu ce se curata mucegaiul de pe piele
Mucegaiul de pe piele se curata cu sapun de vase si apa calda. Freaca zona mucegaita cu o carpa curata sau cu o perie moale. Cand ati terminat curatarea, stergeti pielea cu un prosop umed si apoi unul uscat.
Daca pe carpa inca se mai ia mucegai, repeta procesul.
Nu rata nici: Cu ce se curata igrasia. Cum sa stopezi aparitia ei!
Fotografie creată de Brett Sayles, de la Pexels