Sfatulparintilor.ro

Cu ce se curata chiuveta de granit. Ce solutii SA NU folosesti!

Cu ce se curata chiuveta de granit - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - home-3593731_1920

Chiuvetele din granit au crescut in popularitate in ultimii ani. Sunt frumoase si rezistente in timp. In plus, chiuveta de granit se curata cu usurinta si da valoare oricarei locuinte. Iata cu ce se curata chiuveta de granit!

Granitul este unul dintre cele mai populare materiale de constructie pentru casa. De asemenea, aceasta piatra naturala superba este una dintre cele mai vechi pietre naturale.

Piramidele din Giza sunt unele dintre primele structuri construite cu aceasta piatra. Iti poti da seama cand este de rezistenta in timp daca piramidele egiptene sunt si astazi vizitate anual de zeci de mii de oameni.

Citeste si: Cu ce se curata aragazul din inox

Cum sa cureti chiuveta de granit cu bicarbonat de sodiu

Petele de pe chiuveta de granit pot fi destul de greu de scos uneori. Chiuveta de granit se curata cu o pasta facuta din bicarbonat de sodiu si apa oxigenata. Aplica cu grija un strat gros din pasta pe pata.

Dupa aplicarea pastei, acoperiti-o cu folie de plastic. Astepta 24 pana la 48 de ore pentru ca pasta sa isi faca efectul si sa scoata pata de pe chiuveta.

Indeparteaza folia de plastic si sterge pasta uscata cu un burete sau o carpa moale. Clateste zona cu apa si usuc-o cu un prosop de hartie sau o carpa moale.

Odata ce chiuveta din granit este curatata, ii poti restabili stralucirea folosind ulei mineral. Aplica o lingura de ulei mineral pe o carpa moale si sterge cu o miscare circulara. Dupa doar cateva minute, chiuveta de granit va arata ca noua.

Te mai poate interesa: Cu ce se curata fierul de calcat. Nu stiai ca te ajuta aceste ingrediente!

Cu ce solutii nu se curata chiuveta de granit

Exista cateva lucruri de care va trebui sa tineti cont daca va cumparati chiuvete din granit. Chiuveta de granit nu se curata niciodata cu substante chimice dure, cum ar fi inalbitor.

Utilizarea produselor de curatare dure, inclusiv a multor produse de curatat multifunctionale, poate provoca deteriorarea suprafetelor din piatra naturala.

Nu rata nici: Cu ce se curata rugina de pe haine. Trucuri simple si rapide

Imagine de Jesse Bridgewater de la Pixabay

Exit mobile version