Sfatulparintilor.ro

7 sfaturi sa faci curatenie in casa fara sa folosesti produse toxice

curatenie in casa

De multe ori, cand faci curatenie, esti tentat sa utilizezi produse pe care le gasesti in comert, pentru a scapa mai usor de murdarie. Totusi, sunt o multime de ingrediente pe care care le ai in casa si pe care le poti folosi in curatenie.

Iata 7 sfaturi sa faci curatenie in casa fara sa folosesti produse toxice.

Detergent universal

Stiai ca-ti poti face singur propriul detergent universal, care nu te costa o avere si care este la fel de eficace la curatenie precum cele din comert. Goleste un recipient cu pulverizator, amesteca apa calduta cu doua linguri de bicarbonat de sodium, o lingura de otet alb si 10 picaturi de ulei de levantica. Apoi il folosesti ca pe orice produs de curatenie.

7 trucuri rapide pentru curatenie

Detergent pentru vasul WC-ului

Inainte de a merge la culcare, toarna in vasul WC-ului un pahar de otet de vin. Freaca usor cu peria, iar dimineata vei avea o toaleta stralucitoare.

Odorizant pentru frigider

Mirosurile din frigider pot fi anihilate cu ajutorul cafelei. Pune cafea proaspat macinata intr-un bol si lasa-l in frigider. Va absorbi toate mirosurile neplacute.

Lichid pentru tevi

Amesteca parti egale de otet alb, sare si bicarbonat de sodium intr-o sticla. Apoi toarna usor pe scurgerea de la chiuveta. Vei scapa foarte usor de murdarie. Repeta procesul daca mai e nevoie.

Detergent pentru masina de spalat

Toarna un pahar cu otet alb in masina de spalat, apoi ruleaza un program complet. Vei avea o masina de spalat mai curata.

Cum sa faci curatenie in baie. Cele mai rapide si eficiente trucuri

Lavete

Taie un tricou vechi din bumbac in bucati egale. Amesteca doua cesti de apa cu 5 linguri de otet alb si o lingura de sapun lichid organic. Pune lichidul si bucatile de carpa intr-un recipient care se inchide etans.

Ierbicid natural

Daca ai curte si vrei sa scapi de buruieni fara sa folosesti produse toxice, prepara urmatoarea solutie. Fierbe 4 cesti de apa, apoi adauga 5 linguri de otet si doua lingurite de sare. Toarna lichidul intr-un recipient cu pulverizator si foloseste-l la nevoie.

Sursa: mindbodygreen.com

Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay

Exit mobile version