Familie-Părinţi/Actualitate

11 lucruri pe care sa nu le arunci in WC

sa nu arunci in WC - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - frog-1037251_1920

O gura de evacuare larga si o scurgere puternica pot fi tentante ca sa arunci in WC o multime de lucruri. Totusi, in afara de hartia igienica, nu este recomandat sa arunci altceva in vasul toaletei.

 

Iata cele mai periculoase obiecte pe care NU le poti arunca in WC.

 

 

 1. Servetele umede

Servetelele umede au devenit foarte populare si in randul adultilor. Chiar daca pe multe dintre ele scrie ca pot fi aruncate in vasul toaletei, riscul ca tevile sa se infunde exista si pot produce pagube insemnate in sistemul de canalizare.

 

 

 1. Prezervative

Ti se par mici si usor de strecurat prin gura de scurgere a toaletei. Doar ca latexul se dovedeste a fi criptonita pentru fosele septice.

 

 

 1. Betigase de urechi

Te poti gandi ca sunt doar niste bilute din bumbac. Cat rau pot face, se pot desface in apa?! In realitate, insa, bumbacul nu se dizolva, ba chiar se uneste cu alte materiale si pot forma blocaje masive.

 

 

 1. Medicamente

Nu este recomandat sa arunci medicamentele in vasul toaletei. De fapt, este foarte periculos. Aceste medicamente pot distruge bacterii, pot contamina panza de apa freatica si pot afecta flora si fauna.

 

 1. Prosoape de hartie

Proasoapele de hartie sunt foarte utile, insa nu se dizolva la fel de repede in apa precum hartia igienica. De aceea, exista riscul sa infunde sistemul de scurgere.

 

 

 1. Mucuri de tigara

Mucurile de tigara contin substante toxice care pot contamina panza freatica. In plus, vei consuma multa apa ca sa le evacuezi.

 

 

 1. Benzi de leucoplast

Benzile de leucoplast nu sunt biodegradabile si fac foarte rau mediului inconjurator. In plus, pot crea blocaje in sistemul de canalizare.

 

 

 1. Ata dentara

Nici ata dentara nu este biodegradabila si, odata “aruncata” in sistemul de canalizare se poate incalci cu alte obiecte creand blocaje mari.

 

 1. Grasimi, ulei

Grasimile rezultate din gatit n-ar trebui sa ajunga nici la gunoi, nici in canalizare. Desi pare lichid cand e cald, uleiul se transforma foarte repede in grasime si formeaza blocaje de-a lungul conductelor.

 

 

 1. Litiera

Litiera pisicii contine nisip si clei si, sub nicio forma, n-ar trebui sa ajunga in WC. In plus, fecalele pisicii pot contine toxine si paraziti ce ar putea ajunge in panza freatica.

 

 

 1. Scutece

Scutecele sunt facute dintr-un plastic care se umfla in contact cu apa, iar riscul sa se intepeneasca chiar in WC este destul de mare.

 

 

Sursa: Care2.com

Foto: Pixabay.com

 

 

Vizualizări: 5582
 

Cuvinte cheie: