Viata dupa adulter: 8 sfaturi sa iti repari casnicia - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Viata dupa adulter: 8 sfaturi sa iti repari casnicia

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Viata dupa adulter: 8 sfaturi sa iti repari casnicia
Viata dupa adulter - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - portrait-4615580_1920

Un adulter poate devasta o casnicie. Totusi, potrivit statisticilor, jumatate din cuplurile in care s-a comis un adulter (indiferent de catre cine) au hotarat sa continue relatia si nu sa se desparta. Asta nu inseamna ca procesul de vindecare a ranilor dupa un adulter este ceva usor, dimpotriva.

Onestitatea este vitala dupa un adulter

Odata comis un adulter, durerea e nemarginita. Persoana inselata oricum isi va pierde din increderea acordata partenerului, iar daca se continua cu minciuna ruptura este inevitabila. Cel mai important este onestitatea, de ambele parti. Fiecare trebuie sa-si spuna punctul de vedere, sa-si expuna sentimentele, sa inteleaga de ce s-a ajuns aici. Iar daca hotarasc sa ramana totusi impreuna, partenerii trebuie sa invete sa se increada din nou unul in celalalt, iar acest lucru nu este posibil fara onestitate.

Obisnuiteste-te sa faci faca martorilor adulterului

Cand iti inseli partenerul este imposibil sa nu te fi intalnit macar o data cu o persoana cunoscuta. Obisnuieste-te cu ideea de a te intalni si dupa aceea cu respectiva persoana. La fel si partenerul inselat. Intalnirea cu “martorul” nu trebuie sa mai trezeasca sentimente de vinovatie, respectiv de victimizare. Daca nu incheiati acest capitol si orice lucru sau persoana va vor aduce aminte de adulter, despartirea definitiva este aproape.

Citeste si: Esti compatibil cu partenerul de cuplu? Afla ce spune data de nastere

Scrie-i o scrisoare partenerului inselat

Dupa ce ai discutat deschis cu sotul/sotia si v-ati marturisit sentimentele si regretele, n-ar fi rau sa-i spui toate aceste lucruri si in scris. Insa nu spune doar “Imi pare rau!”, pentru ca nu inseamna nimic. Promite-i ca nu se va repeta si ca te vei tine de promisiune, parafrazeaza-i sentimentele pe care si le-a exprimat in timpul discutiei si asigura-ti partenerul ca meriti din nou increderea lui.

Partenerul inselat trebuie sa fie sigur pe el

Cateodata dorinta de a salva casnicia poate fi atat de coplesitoare incat cei inselati nu se mai gandesc la sentimentele lor, la frustrari, la nimic. Iarta pur si simplu. Dar iarta prea usor. De multe ori doar pentru ca le e teama ca vor ramane singuri. Insa acest lucru nu este sanatos pentru nici unul dintre parteneri: cel ce a inselat nu va sti durerea celui inselat (si nu va avea nici o remuscare sa continue cu adulterul), iar cel tradat va acumula frustrari care-i vor macina sanatatea.

Te mai poate interesa si: Prieteni dupa divort. Sfaturi ca sa ramaneti amici dupa ce v-ati despartit

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 21/03/2021