Familie-Părinţi/Casnicie si cuplu

5 lucruri pe care le inveti dupa o despartire

Despartirile pot fi dureroase, insa te invata lucruri care iti vor fi de folos in viitor.

Iata 5 lucruri pe care le poti invata dupa o despartire

 

  1. Devii mai flexibil

Despartirile pot fi dureroase si pline de tristete insa dupa o vreme iti vei da seama ca ai devenit o persoana mai puternica. Te intaresc atat din punct de vedere emotional cat si mental. Te vor ajuta sa treci mai usor peste perioadele mai proaste cu care te vei intalni in viitor. Cand, din punct de vedere mental esti o persoana puternica atunci nicio problema sau situatie, indiferent de marimea lor nu te vor putea dobori.

 

 

  1. Inveti sa ierti

Dupa ce analizezi cauzele care au dus la ruperea relatiei vei realiza ca fie tu, fie fostul/a partener/a sau amandoi ati gresit. In aceasta situatie inveti sa ierti fosta jumatate sau pe tine insuti/sati. Iertarea necesita multa putere insa trebuie sa faci acest pas pentru a merge mai departe. Daca ai fost ranit, incearca sa iti intalnesti fostul/a partener/a si discutati despre asta. Este un lucru bun sa ramaneti in relatii amiabile chiar daca nu mai sunteti impreuna.

 

 

  1. Nu-ti invinovati fostul/a partener/a

Aruncarea vinei pe umerii celuilalt pentru despartire te va face o persoana mai posomorata. Chiar daca nu mai pastrezi legatura cu el/ea, insa continui sa il/o invinovatesti pentru durerea pe care ti-a provocat-o, nu vei putea sa-ti traiesti viata.

 

  1. Inveti sa renunti la anumite lucruri

Timpul nu asteapta pe nimeni iar viata merge mai departe. Chiar daca ai nevoie de o perioada pentru a te impaca cu despartirea, trebuie sa treci peste dupa o vreme. Ceea ce se intampla in jurul tau te va forta sa depasesti parerile de rau si sa incepi sa-ti traiesti viata. In acest fel vei realiza ca astfel de lucruri se mai pot intampla in viitor si vei invata sa scapi de ceea ce iti impiedica dezvoltarea personala. Sa te agati de amintirile negative sau sa te scalzi in energii negative nu-ti face niciun bine.

 

 

  1. Inveti o multime despre viata

Dragostea este o parte importanta a vietii si prezenta intr-o relatie te ajuta sa gestionezi aceasta emotie. O relatie rupta te va ajuta chiar mai mult pentru ca vei intelegi si mai in profunzime dragostea. Vei incepe sa intelegi mai bine relatiile si comportamentele umane. Oamenii care te ranesc sunt cei care te invata cel mai mult despre viata. Viata este o calatorie lunga si anumite incidente neplacute se pot intampla oricand. Ar trebui sa inveti din astfel de experiente si sa fii suficient de intelept incat sa nu repeti greselile pe care le-ai facut in trecut. O despartire este piatra peste care trebuie sa treci pentru a avea mai tarziu o relatie de succes, iar ocolirea ei iti va oferi o multime de lectii extrem de valoroase.

Dupa ce o relatie se incheie este important sa te scufunzi in munca, alte activitati sau sa te afli in jurul unor oameni care te iubesc. Aceste lucruri te vor ajuta sa suporti mai usor durerea si in curand vei depasi acest moment greu.

 

Sursa: likelovequotes.com

 

Vizualizări: 1737
 

Cuvinte cheie: , , , ,