Familie-Părinţi/Casnicie si cuplu

4 motive pentru care cuplurile se cearta

cearta cuplu - gratisography_com

Disputele zilnice pot epuiza orice relatie de cuplu. Poate ca certurile sunt cauzate de achitarea facturilor, ori poate sunt legate de modul in care ar trebui pedepsit copilul care a fost obraznic la scoala. Ambii parteneri au senzatia ca relatia lor este o constanta lupta pentru putere. Prin comunicare si compromis un cuplu poate invata cum sa-si rezolve problemele fara ca acestea sa degenereze in scandaluri.

 

Iata 4 motive pentru care cuplurile se cearta.

 

  1. Probleme cu banii

Multe cupluri se cearta din cauza provocarilor financiare sustin psihoterapeutii, Ashley Davis Bush si Daniel Arthur Bush in cartea lor „75 de obiceiuri ale unei casnicii fericite”. Spre exemplu, apare o problema atunci cand unul dintre parteneri arunca banii pe fereastra sau amana plata facurilor pentru a-si cumpara ceva ce jumatatea sa considera lipsit de importanta. Membrii cuplurilor ar trebui sa faca un buget al familiei. Apoi, fiecare dintre ei ar trebui sa aiba o suma lunara de bani pe care sa o cheltuie dupa pofta inimii. In acest fel, facturile sunt platite la timp si, in acelasi timp, fiecare primeste un ban de buzunar.

 

 

  1. Tensiune in dormitor

Nivelul intimitatii intr-o relatie reprezinta un motiv de disputa in multe cupluri sustine psihologul Kevin D. Arnold. Poate ca unul dintre parteneri doreste sa faca sex mai des sau poate simte ca partidele de sex sunt plictisitoare si doreste mai multa aventura din partea jumatatii sale. Cuplurile ar trebui sa se aseze la masa si sa discute despre modul in care ar putea rezolva problema. Doar cand ambii parteneri se vor simti confortabil sa discute deschis despre sex abia atunci vor gasi o solutie.

 

  1. Diferente legate de modul de crestere a copiilor

Cand parintii nu cad de acord asupra modului in care ar trebui crescuti copiii, in relatia de cuplu incepe sa se acumuleze tensiune sustine specialistul in sanatate mentala, Debbie Pincus. Aceste neintelegeri trimit mesaje controversate copiilor. Ar trebui sa stati de vorba pentru a rezolva aceste diferente. Si ar trebui sa le discutati intre voi astfel incat copiii sa fie convinsi ca mami si tati formeaza o echipa perfecta.

 

 

  1. Batalia pentru control

Dorinta de a avea controlul este un alt motiv pentru problemele de cuplu sustine Keith Sanford, profesor in psihologie si neurostiinta la Universitatea Baylor. Sanford a studiat peste 3.500 de cupluri casatorite si a descoperit ca perceptia unuia dintre parteneri ca nu ar detine controlul asupra unei situatii este una dintre cauzele principale pentru conlicte. Fiecare dintre parteneri ar trebui sa priveasca  relatia ca rezultatul muncii in echipa. In loc sa se concentreze pe castigarea unei dispute, membrii unui cuplu ar trebui sa gaseasca o modalitate prin care sa comunice si sa coopereze mai bine. Colaborarea pentru a rezolva o problema are ca efect intarirea relatiilor intre cei doi.

 

 

Sursa: oureverydaylife.com

 

Vizualizări: 895
 

Cuvinte cheie: , , , , ,