Familie-Părinţi/Casnicie si cuplu

4 expresii care prezic sfarsitul relatiei. Ai grija sa nu le folosesti si tu!

sfatulparintilor_probleme cuplu despartire

Modul in care vorbesti cu partenerul de cuplu poate spune multe despre relatia ta.

 

Iata 4 expresii care arata ca relatia e pe cale sa se destrame.

 

  1. Nu sunt obligat/a sa-ti spun unde am fost

Jumatatea ta nu ar trebui sa-ti ceara socoteala pentru fiecare minut al unei zile, insa nici nu ar trebui sa aiba senzatia ca ai ceva de ascuns. Mai rau decat sa nu-i dezvalui partenerului/ei unde ai fost este sa-i spui ca nu merita sa stie ceva despre treburile tale. Este un semn clar ca nu-l/o respecti suficient de mult incat sa fii transparent/a – si cea mai buna modalitate de a te indeparta de divort este sa fii transparent si onest.

 

 

  1. De ce nu poti sa-i semeni mai mult lui…?

Inceteaza sa faci comparatie cu alti/e soti/ii indiferent despre ce este vorba. Nu-i diminua importanta comparandu-l/o cu un alt barbat/femeie pentru ca nu este deloc in regula. Niciun barbat sau femeie nu-si doreste sa auda ca tu crezi ca altcineva este mai bun/a decat el/a. Acest lucru este cu atat mai enervant in cazul barbatilor.

In loc sa faci comparatii, incearca mai bine sa incerci sa apreciezi ceea ce jumatatea ta face pentru tine. Asta l-ar putea motiva sa faca mai multe lucruri asemanatoare. Daca scoti in evidenta ceea ce nu face ori nu poate face pentru tine nu-l/o va determina sa faca ce doresti tu.

 

 

  1. Imi doresc sa nu te fi intalnit niciodata

Putine afirmatii sunt mai devastatoare ori care sa faca mai mult rau decat aceasta. Este cu atat mai dureroasa cu cat implica faptul ca partenerul/a te invinovateste pe tine pentru toate dorintele sale neimplinite de cand este cu tine. Sugereaza ca in viata voastra au existat mai multe lucruri rele decat bune si ca toate sunt din cauza partenerului/ei.

Inainte sa sari la gatul jumatatii tale, ia in calcul rolul pe care tu l-ai avut pentru starea actuala a relatiei voastre. Intotdeauna ia in calcul circumstantele si incearca sa intelegi modul in care tu ai contribuit la problema. Intr-o relatie trebuie sa fii concentrat pe prezent.

 

 

  1. Vreau sa divortez

Amenintarea cu divortul, atunci cand nu esti inca sigur/a ca vrei sa ajungi acolo, nu face decat sa inrautateasca lucrurile. Daca este doar o vorba goala si nu o decizie finala indelung analizata, s-ar putea sa duca la vale casatoria voastra chiar daca tu nu esti pregatit pentru asta. Daca nu vrei sa va despartiti nu aduce subiectul in discutie. Daca esti enervat/a si frustrat/a de jumatatea ta in loc sa ameninti cu divortul, incearca sa faci o plimbare ori sa mergi la sala. Limpezeste-ti mintea. Cand te intorci vei fi intr-o situatie mai buna pentru a vorbi.”

 

Sursa: huffingtonpost.com

 

Vizualizări: 5317
 

Cuvinte cheie: , , , ,