Usturoiul si ceapa – Doi agenti anticancerigeni foarte puternici! Uite cum sa-i folosesti!

by Sfatul Parintilor | 22/10/2019 18:06

Aceia dintre voi care iubesc aceste legume puternice, cunosc foarte bine savoarea pe care o pot oferi aproape oricarui fel de mancare.

Ceea ce probabil nu stiai este ca aceste doua legume sunt doi dintre cei mai puternici agenti anticancerigeni cunoscuti, contribuind din plin la prevenirea cancerului. Un numar foarte mare de studii ofera dovezi in acest sens.

Urmatorul studiu a fost realizat de cei de la “The National Cancer Institute”:

“Mai multe studii desfasurate asupra populatiei au dovedit o asociere intre aportul crescut de usturoi si reducerea riscului anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de stomac, de esofag, de colon, de pancreas si de san. Studiile asupra populatiei sunt studii multidisciplinare care au scopul de a investiga cauza, incidenta, sau raspandirea unei boli sau de a examina efectul interventiilor legate de sanatate, aportul alimentar si nutritional, sau expunerile de mediu. O analiza a datelor oferite de sapte studii desfasurate asupra populatiei au demonstrat faptul ca riscul de dezvoltare a cancerului colorectal si de stomac scade in mod proportional cu cantitatea de usturoi crud consumata.

E.P.I.C. (The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition) este un studiu multinational  in curs de desfasurare care implica barbati si femei din zece tari diferite. Acest studiu are ca scop investigarea efectelor nutritiei asupra cancerului. In cadrul studiului, dozele mari de usturoi si de ceapa au fost asociate cu un risc redus de cancer intestinal.

Studiul Iowa este un studiu cu un mare potential care investigheaza daca dieta, distributia de grasime corporala, precum si alti factori de risc, se afla intr-o stransa legatura cu incidenta cancerului in cazul femeilor mai in varsta. Rezultatele studiului au aratat o asociere puternica intre consumul de usturoi si riscul de cancer de colon. Femeile care au consumat cele mai mari cantitati de usturoi au avut un risc de 50% mai mic de a dezvolta cancerul de colon, comparativ cu femeile care au consumat usturoi in catitati foarte scazute.

 

 

Citeste continuarea pe KFETELE.RO[1].

Endnotes:
  1. KFETELE.RO: http://www.kfetele.ro/usturoiul-si-ceapa-e28093-doi-agenti-anticancerigeni-foarte-puternici-uite-cum-sa-i-folosesti_17800.html

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/usturoiul-si-ceapa-doi-agenti-anticancerigeni-foarte-puternici-uite-cum-sa-i-folosesti/