Familie-Părinţi/Relaxare și wellness

Uita de stres cu aceste trucuri simple

trucuri antistres simple

Stresul [1]este din ce in ce mai prezent in viata noastra, iar daca nu-l gestionezi asa cum se cuvinte pot aparea probleme serioase cu starea de sanatate.

Iata cum poti uita de stres cu aceste trucuri antistres simple.

1. Foloseste plante adaptogene

Plantele adaptogene ajuta organismul sa se adapteze in conditii de stres [2]fizic ori emotional intens. Ashwaganda (Withania somnifera), sau ginsengul indian, este folosita de bastinasi pentru proprietatile sale medicinale, in vreme ce Rhodiola, avand atribute asemanatoare, provine din China. Ambele imbunatatesc abilitatea organismului de a infrunta stresul, axietatea si oboseala.

2. Ciocolata neagra

Bucura-te zi de zi de o tableta de ciocolata neagra (85% cacao), ba ai putea-o include in diverse smoothie-uri. Nu doar ca te face mai fericit dar are si o multime de antioxidanti precum si un efect calmant.

3. Rasul

Rasul, asa cum au si demonstrat oamenii de stiinta, este o modalitate nemaipomenita de a scapa de stres si anxietate asa ca este vital sa te inconjori de oameni care te fac sa zambesti, ori sa privesti zilnic la comediile care iti starnesc hohote de ras.

4. Transpira

Gaseste o cale de a transpira zi de zi, fie ca faci sport sau apelezi la sauna. Transpiratie este cheia detoxifierii zilnice intrucat toxinele sunt agentii care cauzeaza stres in interiorul corpului. Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca prin transpiratie iti imbunatatesti starea emotionala.

5. Bai cu sare Epsom si uleiuri esentiale

Sarea ori sarurile Epsom sunt bogate in magneziu, care ajuta la relaxare si imbunatateste circulatia sangelui. Adauga si cateva picaturi de ulei esential de levantica si vei avea parte de o baie uluitoare cu beneficii puternice pentru sanatate.

6. Automasaj

Dupa un dus foloseste putin ulei din nuca de cocos pentru a-ti masa intregul corp. Are un efect extraordinar de calmant.

7. Transforma gratitudinea in atitudine

Inainte de a merge la culcare gandeste-te la trei lucruri petrecute peste zi pentru care esti recunoscator. Vei vedea ca somnul va veni mult mai usor. Ai putea tine chiar si un jurnal al recunostiintei pentru a avea toate gandurile pozitive intr-un singur loc.

8. Gaseste claritate si concentrare

Seara, ai putea scrie pe o bucata de hartie trei lucruri pe care vrei sa te concentrezi in ziua urmatoare. In acest fel vei avea claritate si concentrare si vei simti ca a doua zi totul este bine organizat si, prin urmare, vei putea dormi mai bine.

9. Somn de calitate

Un somn de sapte-noua ore este, probabil, cel mai important lucru pentru a mentine nivelul de stres sub control. Probabil ca ai observat si singur: cand nu te odihnesti suficient vei fi iritat, posomorat si vei fi strasat mult mai rapid.

Sursa: mindbodygreen.com

Imagine de Prettysleepy2[3] de la Pixabay[4]

Endnotes:
  1. Stresul : https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/relaxare-si-wellness/9-tehnici-eficiente-de-combatere-a-stresului-si-de-prevenire-a-cancerului/
  2. stres : https://www.femeia.ro/familie/relatii-sex/top-15-sfaturi-antistres-2156080
  3. Prettysleepy2: https://pixabay.com/ro/users/Prettysleepy2-2973588/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3275328
  4. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3275328
 

Vizualizări: 1470
 

Cuvinte cheie: , ,