Familie-Părinţi/Sanatate fizica si mentala

Spalatul pe maini te scapa de multe boli. Un gest marunt cu un impact urias

spalat pe maini - sfatulparintilor.ro - foter_com

Spalatul pe maini este una dintre cele mai bune modalitati de prevenire a bolilor si, in acelasi timp, de stopare a raspandirii germenilor de la o persoana la alta si in comunitati, de la locul de munca acasa si invers sau de la scoala sau gradinita.
Spalatul pe maini cu apa si sapun este suficient pentru acasa, la restaurant sau in toaletele publice. O spalare optima inseamna cel putin 20 de secunde in care pielea sta in contact cu sapunul. Apoi ne clatim si ne uscam mainile cu un prosop curat.
Ce se intampla in spitale

„In spitale, lucrurile devin delicate. Stim pacienti care au probleme cu igiena personala si sunt deficitari la acest capitol inca de la internare; aici, medicul sau asistenta ar trebui sa atraga atentia cu eleganta si sa nu judece pe nimeni – poate acea persoana nu avea baie acasa, poate a venit in graba, poate avea alte motive. Nu-i nimic, sub cuvantul medicului, cam orice pacient se spala. O face pentru ca poate interactiona cu alti pacienti din salon, poate unii mai imunocompromisi, dandu-le germeni capabili sa-i imbolnaveasca grav. Din lipsa unui gest simplu – spalatul pe maini indeosebi – apar probleme semnificative, greu de gestionat, care cresc numarul infectiilor nozocomiale, al deceselor intraspitalicesti, al plecarilor din spital cu microbi sau fungi ce imbolnavesc familiile etc,” spune dr. Vasi Radulescu, fondatorul proiectului #leapsadesanatate.
Cum se pot imbunatati lucrurile?

Citeste continuarea pe COPILUL.RO[1]

Endnotes:
  1. COPILUL.RO: https://www.copilul.ro/stiri-copii/sanatate/Spalatul-pe-maini-te-scapa-de-multe-boli-Un-gest-marunt-cu-un-impact-urias-a23843.html
 

Vizualizări: 98
 

Cuvinte cheie: