Sfaturi practice cum sa iti deparazitezi corpul si sa tii bolile la distanta

by Sfatul Parintilor | 15/08/2020 18:08

Stiai ca organismul tau este “colonizat” de mai multi paraziti[1] care se “hranesc” cu tine? Desi pare subiect de documentar stiintific, toti oamenii au diferite specii de paraziti[2] unii inofensivi, iar altii periculosi, care pot duce la aparitia unor boli infioratoare.

Toti oamenii sunt expusi acestor paraziti, fara exceptie. Aerul poluat, apa murdara, mancarea infestata, toate contribuie la dezvoltarea acestor organisme. Diferenta este ca oamenii care au un stil de viata echilibrat si sanatos, care fac cure de deparazitare, au un sistem imunitar puternic care poate face fata acestor amenintari si care tine sub control cei mai multi dintre acesti paraziti.

Ce legatura exista intre paraziti si boala

Dupa mai multe experiemente, cercetatoarea Hulda Regehr Clark, biolog, naturopat, practicanta a medicinei alternative, a ajuns la concluzia ca multe din bolile cu care se confrunta omenirea in zilele noastre sunt produse de catre un parazit. Descoperirile ei se regasesc in cartea „Vindecarea tuturor formelor de cancer”.

– in corpul pacientilor bolnavi de cancer se gaseste Fasciolopsis buskii (o specie de viermi plati)

– pacientii cu boli de piele sunt infestati cu viermi cilindrici (oxiuri, limbrici etc.)

– pacientii cu acnee rosacee au parazitul Leishmania

– diabeticii au trematodul pancreatic al bovinelor – Eurytrema

– pacientii care sufera de migrene au nematodul Strongyloides

– pacientii cu astm au ascarizi (limbrici) in plamani

– multi pacienti care au suferit un infarct au avut viermi in inima

– pacientii cu boli psihice (schizofrenie) au paraziti care ajung in creier

– persoanele care transpira abundent au ascarizi.

Hulda Clark a tras concluzia ca parazitii reprezinta o componenta esentiala in producerea a 90% din bolile cu care oamenii se confrunta in ziua de astazi.

De ce sunt parazitii periculosi?

Parazitii colonizeaza de obicei colonul si intestinul subtire al oamenilor, unde pot produce boala Chron sau polipi, insa pot ramane inofensivi daca gazda are un sistem imunitar puternic si o flora intestina echilibrata.

Partea proasta incepe atunci cand parazitii reusesc sa treaca din intestine in restul organismului si se instaleaza in alte organe. Trecerea din intestine in alte organe se poate realiza pe fondul unei flore intestinale dezechilibrate, si doar in conditiile in care organismul este infestat cu alcool izopropilic (un produs secundar al industriei petrolului, folosit ca solvent). El se poate gaseste in sampon, fixative, apa de gura, produse cosmetice, produse pentru barbierit, sucuri, cafea decofeinizata, cereale prelucrate etc.

Remedii care ajuta in lupta cu parazitii

Vestea buna este ca Dumnezeu ne-a lasat in natura exact leacurile de care avem nevoie, pentru a ne curata periodic organismul de paraziti. Pelinul, cuisoarele si coaja de nuc negru sunt cele mai puternice in lupta cu parazitii interni.

La fel de bune sunt insa si:

– usturoiul

– argila

– nuca de cocos

– seminte crude de dovleac

– fibre vegetale

– probiotice si prebiotice

– vitamina C (macese, ardei verde, catina, patrunjel, kiwi, coacaze, portocala).

Mai au proprietati antiparazitare: argintul coloidal, samburii de grapefruit si de lamaie, aloe vera, propolisul.

Ca orice organism viu, parazitii au capacitatea de a se adapta si de a deveni imuni. De aceea este indicata rotirea alimentelor, astfel incat sa poata fi eradicate o gama cat mai larga de paraziti care salasluiesc in corpul uman.

Imagine de Tumisu[3] de la Pixabay[4]

Endnotes:
  1. paraziti: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/parazitii-din-alimente-ce-trebuie-facut-pentru-a-nu-te-imbolnavi-mancand/
  2. paraziti: http://sfatulparintilor.ro/prescolari/sanatate-prescolari/totul-despre-paduchi-sfaturi-pentru-parinti-ca-sa-scape-de-parazitii-capului/
  3. Tumisu: https://pixabay.com/ro/users/Tumisu-148124/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3520191
  4. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3520191

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/sfaturi-practice-cum-sa-iti-deparazitezi-corpul-si-sa-tii-bolile-la-distanta/